ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξελίξεις στην διαχείριση του Μεταναστευτικού - Νέους νόμους ψήφισε η Βουλή

Εξελίξεις στην διαχείριση του Μεταναστευτικού - Νέους νόμους ψήφισε η Βουλή

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε την Παρασκευή (18/09) τρεις νόμους με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που δέχεται η Κύπρος.

Με τον περί Προσφύγων (Τροποποιητικό) Νόμο του 2020, παρέχεται η εξουσία στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ασύλου, ταυτόχρονα με την έκδοση απορριπτικής απόφασης επί του αιτήματος ασύλου, να εκδίδει απόφαση επιστροφής ή απομάκρυνσης ή διάταγμα απέλασης σε μια ενιαία διοικητική πράξη, καθώς και να ρυθμίζει το θέμα της κοινοποίησης της εν λόγω απόφασης. Ο νόμος ψηφίστηκε με 33 ψήφους υπέρ και 18 εναντίον.

Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2020, καθορίζει ότι προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας κατά απόφασης του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Ασύλου ή της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων ασκείται εντός προθεσμίας τριάντα ημερών από την ημερομηνία γνωστοποίησης της εν λόγω απόφασης, ενώ υπάρχει σύντμηση και της προθεσμίας άσκησης έφεσης. Ο νόμος ψηφίστηκε με 33 ψήφους υπέρ και 17 εναντίον.

Ο περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2020, επιτρέπει η απόφαση επιστροφής ή/και απομάκρυνσης αιτητή ασύλου να εκδίδεται ταυτόχρονα με την απορριπτική απόφαση επί αίτησης παραχώρησης διεθνούς προστασίας σε μία ενιαία διοικητική πράξη. Ο νόμος ψηφίστηκε με 33 ψήφους υπέρ και 17 εναντίον.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top