ΥΠΕΞ: Παροχή άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μόρια Μυτιλήνης

ΥΠΕΞ: Παροχή άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μόρια Μυτιλήνης

Σε ανταπόκριση αιτήματος της Ελληνικής Κυβέρνησης προς αντιμετώπιση της κρίσης στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια Μυτιλήνης, το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συντονισμό με την Εθνική Φρουρά, την Πολιτική Άμυνα και τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, προχώρησε στην εξασφάλιση και περισυλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για σκοπούς άμεσης αποστολής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η βοήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της στενής διμερούς συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδος σε θέματα που άπτονται διαχείρισης κρίσεων, παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και μετανάστευσης, πέραν του συντονισμού ενεργειών μεταξύ των δύο κρατών που λαμβάνει χώρα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Η αεροπορική αποστολή υλικού πραγματοποιείται, σε πρώτο στάδιο, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κουβέρτες, υποθέματα εδάφους και σημαντικές ποσότητες ειδών υγιεινής.

Η ενέργεια αυτή εκφράζει τα αισθήματα αλληλεγγύης και την έμπρακτη υποστήριξη της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού προς τις Ελληνικές Αρχές, αναφέρεται .

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.