ΠΑΡΑ-THEMA

Αξιοπρόσεκτες οι προσπάθειες Αβέρωφ, αλλά ο φίλος μας Βέμπερ ψήφισε υπέρ Τουρκίας…

Αξιοπρόσεκτες οι προσπάθειες Αβέρωφ, αλλά ο φίλος μας Βέμπερ ψήφισε υπέρ Τουρκίας…

Φιλότιμες και αξιοπρόσεκτες υπήρξαν οι προσπάθειες του πρόεδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, για στήριξη της Κύπρου από παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενδεικτικές οι φιλικές σχέσεις που ανέπτυξε με τον Γερμανό επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο τελευταίος μάλιστα την Τρίτη (15/09) εξέφρασε με ξεκάθαρο τρόπο την υποστήριξη του στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

«Εμείς στο ΕΛΚ στηρίζουμε την Ελλάδα και την Κύπρο! Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη και να διατηρήσει την πίεση στον Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα εκβιαστούμε στα σύνορα, δεν θα προκληθούμε στη θάλασσα. Δεν θέλουμε σύρραξη, όμως δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε» ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμά του στο twitter.

Την Παρασκευή (18/09), ωστόσο, τήρησε διαφορετική στάση. Όπως πληροφορηθήκαμε από ελλαδικά Μ.Μ.Ε., τροπολογία που κατέθεσαν Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας "στο τραπέζι" το εμπάργκο όπλων από τα κράτη της ΕΕ προς στην Τουρκία, καταφηφίστηκε από τον επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Την περασμένη εβδομάδα (11/09) Αβέρωφ Νεοφύτου και Μάνφρεντ Βέμπερ είχαν τηλεδιάσκεψη (βλ. φωτογραφία) με τον πρώτο να θέτει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας με ξεκάθαρο τρόπο και τον δεύτερο να απαντά πως η Κύπρος μπορεί να υπολογίζει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που είναι ο πολιτικός σχηματισμός ο οποίος υποστηρίζει τις θέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Πολιτικοί κύκλοι στην Κύπρο εντός της εβδομάδας εξέφραζαν αμφιβολίες κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφέρει ουσιαστική στήριξη. Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις που είχε κάνει στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top