Επικοινωνία Δένδια με Γ.Γ του ΝΑΤΟ: Οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο στο επίκεντρο

Επικοινωνία Δένδια με Γ.Γ του ΝΑΤΟ: Οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο στο επίκεντρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ είχε το Σάββατο (19/09) ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Η συζήτηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, επικεντρώθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις διεργασίες για τη θέσπιση ενός μηχανισμού αποκλιμάκωσης της έντασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διαπιστώθηκε πρόοδος επί ορισμένων πτυχών του εν λόγω δυνητικού μηχανισμού, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση στρατιωτικών κλιμακίων Ελλάδας-Τουρκίας με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία - «Αν προχωρήσει σε ενέργειες, η αντίδραση θα είναι ευρωπαϊκή»

Μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία - «Αν προχωρήσει σε ενέργειες, η αντίδραση θα είναι ευρωπαϊκή»

Αν προχωρήσει η Τουρκία σε οποιεσδήποτε ενέργειες, η αντίδραση θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς για τις ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με το δόγμα της περί «γαλάζιας πατρίδας».

BEST OF TOTHEMAONLINE