ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάπας σε γονείς ΛΟΑΤΚΙ: «Ο Θεός αγαπάει τα παιδιά σας όπως είναι»

Πάπας σε γονείς ΛΟΑΤΚΙ: «Ο Θεός αγαπάει τα παιδιά σας όπως είναι»

«Αγαπώ τα παιδιά σας όπως είναι, επειδή είναι παιδιά του Θεού», ήταν το μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου σε συνάντηση που είχε με γονείς παιδιών ΛΟΑΤΚΙ.

Για άλλη μία φορά ο πάπας Φραγκίσκος έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς σε συνάντησή του με γονείς παιδιών ΛΟΑΤΚΙ, ο ποντίφικας τούς είπε πως «ο Θεός αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι και η εκκλησία αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι επειδή είναι παιδιά του Θεού».
 
Είναι δεδομένο πως οι εμπειρίες αυτών των γονιών και οι σχέσεις τους με την εκκλησία ήταν και παραμένουν κάθε άλλο παρά εύκολες, αλλά και η έκκλησή τους για αποδοχή, καθώς τις περισσότερες φορές θεωρούνται ανεπιθύμητοι από τις εκκλησιαστικές κοινότητες.
 
Οι γονείς είναι μέλη του ιταλικού συλλόγου Tenda di Gionata, που ιδρύθηκε το 2018, με στόχο την υποδοχή και παροχή ενημέρωσης και πόρων σε LGBT Χριστιανούς και τις οικογένειές τους. Η Μάρα Γκράσι, αντιπρόεδρος του συλλόγου, με τον σύζυγό της, έδωσαν στον πάπα Φραγκίσκο ένα βιβλίο, που ασχολείται με όλα αυτά τα πρόβλημα και έχει τίτλο «Genitori Fortunati» (Ευτυχισμένοι Γονείς).
 
«Θέλουμε να χτίσουμε μια γέφυρα με την εκκλησία, ώστε να αλλάξει ο τρόπος που βλέπει τα παιδιά μας και να πάψει πλέον να τα αποκλείει, αλλά να τα καλωσορίζει», είπε στον πάπα σε μια σύντομη συνομιλία που είχαν.
Ακούγοντας προσεκτικά τα λεγόμενά της, ο ποντίφικας τη διαβεβαίωσε πως «η εκκλησία δεν τα αποκλείει, επειδή τα αγαπά βαθιά».
 
Η Μάρα Γκράσι είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.
«Η πίστη και η ομοφυλοφιλία δεν είναι σε διαμάχη»
Το μεγαλύτερο παιδί της είναι 40 ετών και είναι γκέι. Η Γκράσι είπε στη ''La Repubblica'' πως «για πολλά χρόνια ήμουν σαν τυφλή. Όταν έμαθα πως ο γιος μου είναι ομοφυλόφιλος, υπέφερα πολύ, επειδή οι κανόνες της εκκλησίας με έκαναν να σκεφτώ πως εξαιρείται από την αγάπη του Θεού. Κανείς δεν με βοήθησε».
 
Ωστόσο, πρόσθεσε πως τα πράγματα άλλαξαν όταν σε μια λειτουργία γνώρισε και άλλους γονείς με γκέι παιδιά όπως εκείνη, που την έφεραν σε επαφή με έναν ιερέα, ο οποίος τη βοήθησε να καταλάβει πως «η πίστη και η ομοφυλοφιλία δεν είναι σε διαμάχη και πως ο Θεός αγαπά τον γιο μου όπως είναι».
 
Επίσης, δήλωσε πως είναι μητέρα ενός γιου γκέι «ο οποίος εγκατέλειψε την εκκλησία, επειδή δεν ένιωθε ευπρόσδεκτος λόγω της διαφορετικότητάς του», εξηγώντας πως χάρη στον γιο της, κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα, φτάνοντας πλέον να νιώθει «ευτυχισμένος γονιός».
 
«Ο πάπας Φραγκίσκος διαβεβαίωσε εμένα και άλλους γονείς που ήταν παρόντες πως ''ο Θεός αγαπά τα παιδιά μας επειδή είναι όλα παιδιά του Θεού''», είπε η ίδια, προσθέτοντας πως την καθησύχασε επίσης ότι «η εκκλησία αγαπά τα παιδιά μας όπως είναι».
 
ΑΠΟ Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top