ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εσείς από που ψωνίζετε; Δείτε τις πιο φθηνές υπεραγορές σε όλες τις πόλεις

Εσείς από που ψωνίζετε; Δείτε τις πιο φθηνές υπεραγορές σε όλες τις πόλεις

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Εμπορίου για σωστή πληροφόρηση του κοινού, ως προς τις τιμές πώλησης βασικών καταναλωτικών προϊόντων, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, προχώρησε με το πέρας της έρευνας τους, στη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Συγκεκριμένα στην έρευνα περιλαμβάνονται οι τιμές 484 βασικών καταναλωτικών προϊόντων, ενώ τα αφορούν 21 συνολικά κατηγορίες και καταχωρούνται με την εμπορική τους επωνυμία.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Φ.Π.Α του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε ότι από τις 13 Ιανουαρίου 2014 αυξάνεται ο κανονικός συντελεστής Φ.Π.Α από 18% σε 19% και ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α από 8% σε 9%.

Η αύξηση δεν επηρεάζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που υπάγονται με βάση την περί  Φ.Π.Α νομοθεσία στο μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α 5% ή στο μηδενικό συντελεστή Φ.Π.Α.

Για τη συγκριτική αξιολόγηση των υπεραγορών σε επαρχιακό επίπεδο, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, έχει επιλέξει από το Παρατηρητήριο των βασικών καταναλωτικών προϊόντων, τα κοινά προϊόντα. Κοινά προϊόντα καθορίζονται αυτά που πωλούνται ταυτόχρονα στις μεγάλες υπεραγορές που παρακολουθεί η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών ανά επαρχία.

Για την σωστή αξιολόγηση των πληροφοριών οι καταναλωτές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τόσο το Δείκτη Τιμών, όσο και τον αριθμό των προϊόντων και κατηγοριών που παρουσιάζεται φθηνότερη η κάθε υπεραγορά. Η πιο πάνω σύγκριση αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τον καταναλωτή, ενδυναμώνοντας την ικανότητα του να συγκρίνει τιμές και να προβαίνει στις πιο συμφέρουσες γι΄αυτόν αγορές.

Επιπλέον προσθέτει περισσότερη διαφάνεια στην συνολική εικόνα της συγκεκριμένης αγοράς και συμβάλει στην προαγωγή του ανταγωνισμού μεταξύ των υπεραγορών.

Τονίζεται ότι οι τιμές που παρουσιάζονται σε κάθε δημοσίευση του Παρατηρητηρίου τιμών αφορούν τις τιμές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουν διεξαχθεί οι έλεγχοι για τη λήψη τιμών.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Παρατηρητήριο Τιμών ημερομηνίας 21.04.2015 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mcit.gov.cy  (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ) ή στην δωρεάν Τηλεφωνική Γραμμή Καταναλωτή 1429.

Βέβαια ο κάθε καταναλωτής έχει τις δικές του προτιμήσεις, βάσει και με την ποιότητα και εμπιστοσύνη που δείχνει και η κάθε υπεραγορά στους πελάτες της, ενώ να τονίσουμε ότι η δειγματοληψία γίνεται σε κοινά προϊόντα των σουπερμάρκετ, τη στιγμή που στις μεγάλες υπεραγορές υπάρχουν σχεδόν όλα τα αγαθά σε φθηνότερες τιμές με την επωνυμία της κάθε υπεραγοράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top