Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας το Oruc Reis - Τι υποστηρίχθηκε αρχικά

Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας το Oruc Reis - Τι υποστηρίχθηκε αρχικά

Το Ορούτς Ρέις αποσύρθηκε στο λιμάνι της Αττάλειας στα μέσα Σεπτέμβρη, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κατόπιν αιτήματος της Άγκελα Μέρκελ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Χουριέτ».

Σήμερα Τρίτη 22/09 το πρωί, ωστόσο, παρατηρήθηκε μία μετακίνηση του ερευνητικού πλοίου από το λιμάνι προς τα ανοιχτά, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί η πορεία του.

Χθες, ωστόσο, ο καπετάνιος του Ορούτς Ρέις σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» είχε επισημάνει ότι το πλοίο θα έβγαινε από το λιμάνι για κάποιες δοκιμές, μέχρι να ξεκινήσει και πάλι τη νέα του αποστολή στην ανατ. Μεσόγειο, κατόπιν σχετικής οδηγίας.

Αναφέρεται πάντως ότι τα πολεμικά πλοία Ataman και Cengiz Han, που συνόδευαν το Ορούτς Ρέις, βρίσκονται ακόμη στο λιμάνι της Αττάλειας.

Aπό ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.