Mεταναστευτικό και Αν. Μεσόγειος στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης Φον Ντερ Λάιεν- Ερντογάν

Mεταναστευτικό και Αν. Μεσόγειος στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης Φον Ντερ Λάιεν- Ερντογάν

Το μεταναστευτικό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης της Πρόεδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Πρόεδρος της Κομισιόν χαιρέτισε την ανακοίνωση για έναρξη διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα.


Συγκεκριμένα, μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι «ήταν μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη μετανάστευση».

«Χαιρετίζω την προγραμματισμένη έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μια εποικοδομητική σχέση με την ΕΕ».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE