Τα επόμενα βήματα για αποκλιμάκωση στην ΑΟΖ της Κύπρου συζήτησαν Χριστοδουλίδης - Μπορέλ

Τα επόμενα βήματα για αποκλιμάκωση στην ΑΟΖ της Κύπρου συζήτησαν Χριστοδουλίδης - Μπορέλ

Τα επόμενα βήματα για αποκλιμάκωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης 23/9 ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.


Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε συνέχιση των συζητήσεων που έγιναν στο πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως διαμορφώνονται με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Χριστοδουλίδης και Μπορέλ συζήτησαν επίσης τα επόμενα βήματα και πώς συγκεκριμένα δύναται να επιτευχθεί η αποκλιμάκωση της κατάστασης με τον τερματισμό των παράνομων τουρκικών ενεργειών.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.