ΚΥΠΡΟΣ: Νέα υπόθεση εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση- Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται δύο πρόσωπα

ΚΥΠΡΟΣ: Νέα υπόθεση εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση- Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται δύο πρόσωπα

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, παραπέμφθηκαν την Πέμπτη 24/9 δύο πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες μεταξύ άλλων της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της εμπορίας ενήλικων προσώπων με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση, της παρακράτησης προσωπικών εγγράφων και της συνέργειας για διάπραξη αδικημάτων. 

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθηκαν στις 16/09/2020 ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Γραφείου καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων σε συνεργασία με το ΤΑΕ και Υ.Α.&Μ. Αμμοχώστου καθώς και του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, σε μονάδα υδροπονικών καλλιεργειών σε χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου.

Εναντίον των δύο υπόπτων είχε εξασφαλιστεί διάταγμα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών, ενώ για την ίδια υπόθεση έχουν αναγνωριστεί από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων συνολικά 7 θύματα εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, αιγυπτιακής καταγωγής. Οι ύποπτοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με όρους, ενώ το Δικαστήριο έχει ορίσει την υπόθεση για ακρόαση στις 12/11/2020. 

Η υπόθεση έχει διερευνηθεί από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.