ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν εκατοντάδες θέσεις στο δημόσιο, παρά την απόφαση για 'πάγωμα'

Ανοίγουν εκατοντάδες θέσεις στο δημόσιο, παρά την απόφαση για 'πάγωμα'

Παρά το πάγωμα πλήρωσης θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγών στη δημόσια υπηρεσία, το οποίο και αποφασίστηκε λόγω πανδημίας πριν από μερικούς μήνες, η Βουλή καλείται στην επόμενη συνεδρίαση της την Δευτέρα (28/09) να αποδεσμεύσει κονδύλια για πλήρωση περίπου 700 θέσεων.

Όπως καταγράφεται, δρομολογήθηκε η Εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων στη Δημόσια Υπηρεσία, σε Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου και σε Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και θέσεων Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού και Εργατικού Προσωπικού σε Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Οι περισσότερες από τις θέσεις είναι πρώτου διορισμού

Μεταξύ άλλων, οι θέσεις αφορούν το Υπουργείο Γεωργίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, την Επιτροπή Σιτηρών. Ενδεικτικά, υπάρχουν θέσεις για λειτουργούς φορολογίας, λειτουργούς περιβάλλοντος, δεσμοφύλακες, δασικούς λειτουργούς, λειτουργών στο Υφυπουργείο Καινοτομίας, δικηγόρων, ελεγκτών, ανακριτών κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε ενίσχυση λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στο διπλωματικό πεδίο, ενώ ερωτηματικά προκύπτουν και από την θέση που αιτήθηκε για την Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου, για την οποία και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το οριστικό της κλέισιμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top