ΠΑΡΑ-THEMA

Εκδήλωση για τον παιδικό καρκίνο με πρωτοβουλία Φουρλά - 'Κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμάει μόνο τον καρκίνο' - VIDEO

Εκδήλωση για τον παιδικό καρκίνο με πρωτοβουλία Φουρλά - 'Κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμάει μόνο τον καρκίνο' - VIDEO

Ο «Χρυσός Σεπτέμβρης» έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Τον Σεπτέμβριο, θυμόμαστε όσα παιδιά έχασαν τη μάχη, όσα την κέρδισαν και όσα συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ και ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τον παιδικό καρκίνο και την καταπολέμησή του. 

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, ο Ειδικός Παθολόγος και Ογκολόγος Δρ. Γιώργος Άστρας, ο Διευθυντής Παιδοογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Λοΐζος Λοΐζου και η Γενική Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας, Λουΐζα Στεφανίδου. Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στην ομιλία του ο κ. Φουρλάς ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, τονίζοντας τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της φετινής χρονιάς. Ευχαρίστησε παράλληλα τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τη συνεχή στήριξη στο έργο του κατά του καρκίνου, αλλά και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης του σχολείου, στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

«Το θέμα της καταπολέμησης του καρκίνου βρίσκεται ανάμεσα στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο κ. Φουρλάς, σημειώνοντας ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα ο ίδιος ως πλήρες μέλος της νέας Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τον καρκίνο θα είναι ο εισηγητής εκ μέρους του ΕΛΚ για ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα αυτής της θητείας. Ο κ. Φουρλάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και για τη στήριξη που λαμβάνει από την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σημείωσε πως μέσα από τη συνεργασία που είχε με τον κ. Φουρλά του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει περισσότερα για το θέμα αυτό, τονίζοντας παράλληλα την ευαισθησία του σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα του παιδικού καρκίνου. Ευχαρίστησε παράλληλα όλους τους γιατρούς στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ανακοινώνοντας πως τις αμέσως επόμενες ημέρες, με τη βοήθεια του ΟΚΥπΥ θα προκηρυχθούν προσφορές για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων προς βελτίωση του σχολείου για τις ανάγκες των παιδιών στο Μακάρειο.

Ο Δρ. Άστρας τόνισε πως ο αγώνας που κάνει όλα αυτά τα χρόνια κατά του καρκίνου είναι προσωπικός. «Από τα 19 μου χρόνια μέχρι και σήμερα είχε αρκετές απώλειες ανθρώπων στη ζωή μου, γι’ αυτό αποφάσισα να γίνω ογκολόγος για να κατανοήσω αυτή την προδιάθεση. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν τον έχω κατανοήσει ποτέ. Αυτό που έμαθα ωστόσο είναι ότι ο πόνος δεν φεύγει ποτέ, αλλά γίνεται πιο ήπιος όταν πολεμάμε όλοι μαζί και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Γιατί, όπως είπε και ο φίλος Λουκάς, κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμάει μόνο του τον καρκίνο», ανέφερε.

Ο Δρ. Λοΐζου τόνισε πως κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 500 χιλιάδες παιδιά παγκοσμίως με καρκίνο. «Δυστυχώς», σημείωσε, «αυτές οι παθήσεις αποτελούν μια από τις κύριες αιτίες απώλειας ζωής. Στην Κύπρο, ωστόσο, το ποσοστό ίασης του καρκίνου και της λευχαιμίας ανέρχεται στο 85%». Παράλληλα, σημείωσε πως ο αγώνας καταπολέμησης πρέπει να εστιαστεί στον ιατρικό τομέα, με καλύτερη ανίχνευση, πρόληψη και όσο το δυνατόν περισσότερα τεχνολογικά. Εξέφρασε δε, την περηφάνεια του προς τον κ. Φουρλά για τη δράση του σε αυτόν τον ιατρικό πόλεμο κατά του καρκίνου, ευχαριστώντας τον για ακόμη μια φορά για τα όσα κάνει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας Λουΐζα Στεφανίδου, στην συγκινητική ομιλίας της, αναφέρθηκε στον Χρυσό Σεπτέμβρη, μιλώντας μέσα από τη ψυχή της. «Για εμάς τους γονείς, ο μήνας αυτός είναι ιδιαίτερος. Προσπαθούμε να διαχύσουμε στον κόσμο τη δική μας γνώση και ειδικά τη γνώση των γιατρών για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Νιώθουμε πολύ περήφανοι αυτόν τον μήνα, για όσα ζήσαμε και όσα πρόκειται να ζήσουμε. Βιώνουμε για ακόμη μια φορά την απώλεια, ανακαλούμε στη μνήμα μας λέξεις όπως χειρουργείο, όγκος, χημειοθεραπεία, ωστόσο παράλληλα με αυτά θυμόμαστε την αγωνιστικότητα των παιδιών μας, το χαμόγελό τους αλλά και την γενναιότητά τους», είπε μεταξύ άλλων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top