ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: Ξεκινά το ανακριτικό έργο η Αστυνομία- Πήρε το 'πράσινο φως' να ερευνήσει διάπραξη ποινικών αδικημάτων

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: Ξεκινά το ανακριτικό έργο η Αστυνομία- Πήρε το 'πράσινο φως' να ερευνήσει διάπραξη ποινικών αδικημάτων

Ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για την έκθεση της Ad Hoc Τριμελούς Επιτροπής Καλογήρου

Μετά από προκαταρκτική μελέτη της έκθεσης της Ad Hoc Τριμελούς Επιτροπής Καλογήρου η οποία παραδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Νομική Υπηρεσία για αξιολόγηση, η Νομική Υπηρεσία ενημερώνει ότι έχει δώσει οδηγίες στην Αστυνομία για να ξεκινήσει ανακριτικό έργο, για διαπίστωση τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό προσώπων, τα οποία απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο με τη διαδικασία που προνοείται από το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, και η προώθηση της υπόθεσης στην Αστυνομία αφορά αυτές τις περιπτώσεις.

Έχοντας κατά νου το γεγονός ότι οι εργασίες της ανεξάρτητης τετραμελούς Ερευνητικής Επιτροπής που διορίσθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επιχειρηματιών και επενδυτών και το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, από το 2007 μέχρι και την 17.8.2020, ημερομηνία δημοσίευσης του νέου νομοθετικού πλαισίου, έχουν ήδη ξεκινήσει, η Νομική Υπηρεσία δεν θα προβεί σε περαιτέρω δημόσιες τοποθετήσεις επί του θέματος, για προστασία της εν εξελίξει διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό σταθμό σε μια πολιτική διαδρομή που μέσα σε δέκα χρόνια την οδήγησε από μια δύσκολη εσωκομματική δοκιμασία στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και στην Προεδρία της Βουλής.