Συρία: 7 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην πόλη Ρας αλ Αΐν

Συρία: 7 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην πόλη Ρας αλ Αΐν

Παγιδευμένο όχημα εξερράγη σε μια πόλη τη Συρίας, πάνω στα σύνορα με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής αυτής όπου σημειώνονται συχνά βομβιστικές επιθέσεις αφότου οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες εκδίωξαν τις κουρδικές δυνάμεις.

 

Το όχημα εξερράγη στη μεθοριακή πόλη Ρας αλ Αΐν, η οποία καταλήφθηκε από τους Σύρους αντάρτες το 2019. Μέχρι τότε ήταν υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού). Δύο από τα θύματα ήταν παιδιά.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση αυτή.

Στις φωτογραφίες που τράβηξαν οι κάτοικοι φαίνεται μια ομάδα ανθρώπων γύρω από το καμένο όχημα. Σε ένα βίντεο, άλλοι άνθρωποι μεταφέρουν σε μια κουβέρτα τουλάχιστον έναν νεκρό.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE