Συρία: 7 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην πόλη Ρας αλ Αΐν

Συρία: 7 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην πόλη Ρας αλ Αΐν

Παγιδευμένο όχημα εξερράγη σε μια πόλη τη Συρίας, πάνω στα σύνορα με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής αυτής όπου σημειώνονται συχνά βομβιστικές επιθέσεις αφότου οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες εκδίωξαν τις κουρδικές δυνάμεις.

 

Το όχημα εξερράγη στη μεθοριακή πόλη Ρας αλ Αΐν, η οποία καταλήφθηκε από τους Σύρους αντάρτες το 2019. Μέχρι τότε ήταν υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού). Δύο από τα θύματα ήταν παιδιά.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση αυτή.

Στις φωτογραφίες που τράβηξαν οι κάτοικοι φαίνεται μια ομάδα ανθρώπων γύρω από το καμένο όχημα. Σε ένα βίντεο, άλλοι άνθρωποι μεταφέρουν σε μια κουβέρτα τουλάχιστον έναν νεκρό.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE