ΕΛΛΑΔΑ: Στο 'χορό' των ρίχτερ το Άγιο Όρος - Πάνω από 30 οι μετασεισμοί

ΕΛΛΑΔΑ: Στο 'χορό' των ρίχτερ το Άγιο Όρος - Πάνω από 30 οι μετασεισμοί

Τουλάχιστον 34 μετασεισμοί, με τον τελευταίο να έχει μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουν καταγραφεί μετά τα 5,2 Ρίχτερ που χτύπησαν τον υποθαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου το οποίο αναστάτωσε τους μοναχούς οι οποίοι τελούσαν αγρυπνία του Τιμίου Σταυρού - το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου, με 13 ημέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο.

Ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Δρ Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στο protothema.gr, εξήγησε πως η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν και μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς.

«Είχαμε έναν προσεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών Ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου και ακολούθησε ένας σεισμός 5,2 Ρίχτερ στις 01:50 τα ξημερώματα. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 34 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 4,2 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 15:22 το μεσημέρι. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, αλλά δεν μας ανησυχεί γιατί η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς», τόνισε συγκεκριμένα.

Από: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE