ΕΛΛΑΔΑ: Στο 'χορό' των ρίχτερ το Άγιο Όρος - Πάνω από 30 οι μετασεισμοί

ΕΛΛΑΔΑ: Στο 'χορό' των ρίχτερ το Άγιο Όρος - Πάνω από 30 οι μετασεισμοί

Τουλάχιστον 34 μετασεισμοί, με τον τελευταίο να έχει μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουν καταγραφεί μετά τα 5,2 Ρίχτερ που χτύπησαν τον υποθαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου το οποίο αναστάτωσε τους μοναχούς οι οποίοι τελούσαν αγρυπνία του Τιμίου Σταυρού - το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου, με 13 ημέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο.

Ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Δρ Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στο protothema.gr, εξήγησε πως η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν και μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς.

«Είχαμε έναν προσεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών Ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου και ακολούθησε ένας σεισμός 5,2 Ρίχτερ στις 01:50 τα ξημερώματα. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 34 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 4,2 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 15:22 το μεσημέρι. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, αλλά δεν μας ανησυχεί γιατί η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς», τόνισε συγκεκριμένα.

Από: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Καταθέτουν απορίες στο Υπουργείο Εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις οι κοινωνικοί εταίροι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκαν στα πρώτα κενά που εντοπίζουν από τα όσα μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη θετική διάθεση για εξεύρεση συγκλίσεων εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν.