ΤΣΕΛΙΚ: Η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα επισκιάζει την ουδετερότητα των ΗΠΑ

ΤΣΕΛΙΚ: Η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα επισκιάζει την ουδετερότητα των ΗΠΑ

Την ουδετερότητα των ΗΠΑ επισκιάζει η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ προσθέτοντας ότι το ίδιο έγινε και με την επίσκεψή του στην Κύπρο. 


Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα λέγοντας ότι μέσα σε ένα μήνα ο Μάικ Πομπέο πραγματοποίησε δύο επισκέψεις.
Οταν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επισκέφθηκε την Κύπρο δεν πήγε στην "τουρκική πλευρά", πρόσθεσε. “Είναι μια κατάσταση που επισκιάζει την ουδετερότητα. Είναι μια κατάσταση που δεν ταιριάζει στις σχέσεις συμμαχίας μας", ανέφερε περαιτέρω.

Τέλος, ο κ. Τσελίκ υποστήριξε ότι ενώ είναι σε εξέλιξη μια πολιτική διαδικασία αποκλιμάκωσης στο ΝΑΤΟ και ενώ η Τουρκία λέει ότι είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διερευνητικών με την Ελλάδα, η επίσκεψη στον "ε/κ τομέα" σημαίνει ότι ενθαρρύνει τη μη λύση.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.