Λίβανος: Η Χεζμπολάχ έτοιμη για διάλογο, αλλά ο Μακρόν να μην ενεργεί ως ηγέτης

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ έτοιμη για διάλογο, αλλά ο Μακρόν να μην ενεργεί ως ηγέτης

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε την Τρίτη 29/9 ότι το σιιτικό κίνημά του καλωσόρισε τις προσπάθειες της Γαλλίας να βοηθήσει τον Λίβανο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσει στον σχηματισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης, ούτε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να ενεργεί ως ηγέτης της χώρας.

 

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ παραμένει έτοιμη για διάλογο, με βάση το γαλλικό σχέδιο για την έξοδο από την οικονομική κρίση, όμως συμπλήρωσε ότι χρειάζεται μια «νέα προσέγγιση».

Ο Νασράλα κατηγόρησε επίσης τους σουνίτες πρώην πρωθυπουργούς του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένου και του Σαάντ αλ Χαρίρι, ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη γαλλική παρέμβαση για να αποκομίσουν πολιτικό όφελος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE