Ο ΟΑΥ για έκδοση δελτίων/πιστοποιητικών υγείας

Ο ΟΑΥ για έκδοση δελτίων/πιστοποιητικών υγείας

Aνακοίνωση εξέδωσε ο ΟΑΥ για την έκδοση δελτίων/πιστοποιητικών υγείας.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) με ανακοίνωση του, υπενθυμίζει όλους τους παροχείς υπηρεσιών φροντίδας υγείας καθώς και τους δικαιούχους του ΓεΣΥ ότι στα πλαίσια του συστήματος δεν καλύπτονται υπηρεσίες από ιατρούς ή άλλους παροχείς και αφορούν στην έκδοση πιστοποιητικών/δελτίων υγείας, όπως δελτία υγείας για αθλητές, επαγγελματικά δελτία υγείας, δελτία υγείας /πιστοποιητικά για σκοπούς σύναψης ασφαλιστικού συμβολαίου, έκδοσης άδειας οδήγησης, εργοδότησης, συμμετοχής στις ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, αθλητικές ομάδες και αθλήματα κλπ. Επιπρόσθετα, δεν καλύπτονται υπηρεσίες όπως εργαστηριακές και απεικονιστικές/διαγνωστικές εξετάσεις για τέτοιους σκοπούς.

Ως εκ τούτου, σημειώνεται, οι εν λόγω υπηρεσίες θα πρέπει να πραγματοποιούνται εκτός του Συστήματος, και ο παροχέας δύναται να αποζημιώνεται για αυτές από το πρόσωπο που τις απαιτεί.

Διευκρινίζεται ότι όπου ο Οργανισμός παρατηρήσει σχετικές περιπτώσεις έκδοσης παραπεμπτικών για διενέργεια των πιο πάνω εξετάσεων ή διενέργειας δραστηριοτήτων για τους πιο πάνω σκοπούς, θα εφαρμόζει τις πρόνοιες της περί Γενικού Συστήματος Υγείας νομοθεσίας, περιλαμβανομένων διοικητικών προστίμων ή/και άλλων μέτρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Κυπριακό: Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν-Σήμερα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών και τα μηνύματα που στέλνει η Ολγκίν, πριν από την τριμερή

Η νέα συνάντηση σήμερα, του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό διατηρείται στο διπλωματικό προσκήνιο, χωρίς όμως να διακρίνεται ακόμη καθαρός δρόμος προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE