O Φλαμανδός Αλεξάντερ Nτε Κρού νέος Πρωθυπουργός του Βελγίου μετά από 16 μήνες διαπραγματεύσεων

O Φλαμανδός Αλεξάντερ Nτε Κρού νέος Πρωθυπουργός του Βελγίου μετά από 16 μήνες διαπραγματεύσεων

Ο Φλαμανδός Αλεξάντερ Ντε Κρου (Open Vld) είναι από σήμερα ο νέος Πρωθυπουργός του Βελγίου, επικεφαλής της νέας κυβέρνησης του λεγόμενου συνασπισμού Vivaldi, μετά από 16 μήνες διαπραγματεύσεων - περίπου 500 ημέρες συζητήσεων μεταξύ των κομμάτων που μετέχουν τελικά στο συνασπισμό.

Οι συζητήσεις για τις θέσεις των Υπουργών της κυβέρνησης συνεχίζονται και σήμερα (Τετάρτη 30/09). 

Ο Ντε Κρου θα αντικαταστήσει τη Σοφί Βιλμές (MR) και θα ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης με επτά κόμματα: CD&V, Open Vld, sp.a, Groen, PS, MR και Ecolo. Θα γίνει μάλιστα ο πρώτος Φλαμανδός Πρωθυπουργός εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, μετά τον Έλιο Ντι  Ρούπο (2011-2014), τον Σαρλ Μισέλ (2014-2019) και τη Σόφι Βιλμές (2019-2020).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

Η λύση στην παρανομία σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, είναι η επίλυση του Κυπριακού, τόνισε, την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, που θα φιλοξενήσει μεγάλο μέρος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE