Η Europa Donna ζητά την άμεση επίλυση του θέματος έλλειψης συγκεκριμένων φαρμάκων για καρκινοπαθείς

Η Europa Donna ζητά την άμεση επίλυση του θέματος έλλειψης συγκεκριμένων φαρμάκων για καρκινοπαθείς

Η Europa Donna Κύπρου παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα τεκταινόμενα και την τροπή που φαίνεται να λαμβάνουν οι διαδικασίες για τη χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς και ζητά «την άμεση επίλυση του προβλήματος που προέκυψε, αφού η έλλειψη των συγκεκριμένων φαρμάκων, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

Προσθέτει ότι «έγινε δέκτης παραπόνων από ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι φάρμακα για το μεταστατικό καρκίνο του μαστού, ενώ είναι ήδη εγκεκριμένα από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας δεν είναι διαθέσιμα για τους ασθενείς». 
 
Ειδικότερα, η Europa Donna αναφέρει ότι «το φάρμακο Falsodex το οποίο είναι ενέσιμο και χορηγείται μηνιαίως στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, όπως επίσης η μορφίνη, η οποία χορηγείται σε καρκινοπαθείς ασθενείς γενικότερα, αυτή τη στιγμή είναι σε έλλειψη, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, να χάνουν τις θεραπείες τους».
 
Η Europa Donna Κύπρου επικοινώνησε με τον ΟΑΥ προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα, χωρίς, όπως λέει, να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις ενώ προσθέτει ότι ακόμη δεν έχει λάβει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, για το πιο πάνω θέμα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE