ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή υλικής βοήθειας από τη Βρετανία για τη Μόρια

Αποστολή υλικής βοήθειας από τη Βρετανία για τη Μόρια

Η βρετανική κυβέρνηση έστειλε βασικά χρηστικά είδη στη Λέσβο ως βοήθεια για τους πρόσφυγες που υποχρεώθηκαν να φύγουν από τον καταυλισμό της Μόριας μετά από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Υλικά όπως πιάτα και μαχαιροπίρουνα κατέφθασαν στο νησί και θα ακολουθήσουν σύντομα και ηλιακά φανάρια. Τα εφόδια αυτά θα διανεμηθούν σε σχεδόν 2.000 ευάλωτες οικογένειες, όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Γειτονιά Γουέντι Μόρτον.

Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει πως η βρετανική κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με την ελληνική για να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ανθρώπων που ζουν σε καταυλισμούς στη Λέσβο σε φαγητό και στέγη.

«Όλοι συγκινηθήκαμε από τις συνταρακτικές εικόνες της φωτιάς στη Λέσβο και οι σκέψεις μου είναι με τις χιλιάδες ανθρώπους που έμειναν με τίποτα. Το Ηνωμένο Βασίλειο παραστέκεται στην Ελλάδα και συνεργάζεται μαζί της για να υποστηρίξει όσους βρίσκονται σε δεινή ανάγκη. Τα εφόδια που στείλαμε θα βοηθήσουν τις πιο ευάλωτες οικογένειες να μείνουν ασφαλείς και να διασφαλίσουν ότι είναι σε θέση να τρώνε», δήλωσε η κα Μόρτον.

Συμπλήρωσε ότι η υλική βοήθεια από τη Βρετανία ακολουθεί τη δωρεά βοήθειας ύψους 500.000 λιρών προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης για την παροχή εφοδίων σε ευάλωτους ανθρώπους στη Λέσβο και σε άλλα νησιά, όπως σκηνές, πετσέτες και ακτινολογικά μηχανήματα για τη διάγνωση τραυματισμών.

Συνολικά στη Λέσβο εστάλησαν περίπου 150.000 αντικείμενα από τις αποθήκες του Foreign Office και από συνεργαζόμενη προμηθεύτρια εταιρεία στο Βέλγιο.

Σημειώνεται πως η βρετανική κυβέρνηση έχει δεχθεί κριτική από την αντιπολίτευση αλλά και από ορισμένους Συντηρητικούς βουλευτές διότι δεν έχει δεχθεί περισσότερους ανήλικους πρόσφυγες από τη Μόρια μετά από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top