ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νουθεσίες Αρικλί προς Ακιντζί για τηλεδιάσκεψη με ΓΓ ΟΗΕ και επικοινωνία Τατάρ – Σπέχαρ

Νουθεσίες Αρικλί προς Ακιντζί για τηλεδιάσκεψη με ΓΓ ΟΗΕ και επικοινωνία Τατάρ – Σπέχαρ

Θα εκμεταλλευτεί ο Μουσταφά Ακιντζί την τηλεδιάσκεψη που θα έχει σήμερα (02/10) με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ως προεκλογικό εργαλείο, υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης και υποψήφιος «πρόεδρος», Ερχάν Αρικλί λέγοντας ότι ο νυν Τ/κ ηγέτης που μέρες πριν είχε διαφημίσει την τηλεδιάσκεψη με τον κ. Γκουτέρες για σήμερα, «θα αντλήσει έστω κάποια μικρά μηνύματα, τα οποία θα χρησιμοποιήσει κατά κόρον, όπως έκανε με την τριμερή στο Βερολίνο».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Αρικλί είπε ότι αυτή η συζήτηση – συνάντηση έπρεπε να γινόταν μετά τις 18 Οκτωβρίου (ΣΣ: τότε θα πραγματοποιηθεί ο β γύρος των «προεδρικών εκλογών») και πρόσθεσε ότι εάν γίνει μια άτυπη πενταμερής σύνοδος μετά τις «εκλογές», ο σκοπός της θα είναι να συζητηθούν και άλλες επιλογές λύσης εκτός από την ομοσπονδία.

Αυτοί που παραπονιούνται για παρέμβαση της Τουρκίας στις «εκλογές», περιμένουμε να δούμε πώς θα χρησιμοποιήσουν την συνομιλία με τον κ. Γκουτέρες 9 μέρες πριν από τις «προεδρικές», πρόσθεσε ο κ. Αρικλί.

Στο μεταξύ, ο Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσε χτες ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία του ανέφερε ότι ο ΓΓ αναμένει τα αποτελέσματα των «εκλογών» για να αναλάβει πρωτοβουλία για το Κυπριακό. Ο κ. Τατάρ της είπε ότι η θέση του ΚΕΕ και της «κυβέρνησης» είναι ξεκάθαρη και ότι αναμένουν όπως μετά τις «εκλογές» ο κ. Γκουτέρες λάβει υπόψη τις θέσεις τους.

Να σημειωθεί ότι αρχές της εβδομάδας και ο «υπέξ» και υποψήφιος «πρόεδρος», Κουντρέτ Οζερσάι είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Σπέχαρ και τηλεδιάσκεψη με την Ρόζμαρι ντι Κάρλο Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για πολιτικές υποθέσεις.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top