ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: Χωρίς συγκεντρώσεις και συναθροίσεις η προεκλογική μέχρι τέλους - Διαδικτυακό ντιμπέιτ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: Χωρίς συγκεντρώσεις και συναθροίσεις η προεκλογική μέχρι τέλους - Διαδικτυακό ντιμπέιτ

Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (02/10) την απόφασή του να μην επιτρέψει την διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων και συναθροίσεων μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, που θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των «προεδρικών εκλογών».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το «συμβούλιο» κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά και τα μέτρα της επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων του «υπουργείου υγείας» στις 29 Σεπτεμβρίου. Έτσι δεν θα δώσει άδεια για την πραγματοποίηση καμίας εκδήλωσης ή συγκέντρωσης που περιλαμβάνει συνάθροιση και έχει ζητηθεί από τους υποψηφίους «προέδρους».

Στο μεταξύ η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει αύριο το βράδυ διαδικτυακό ντιμπέιτ με την συμμετοχή των υποψηφίων «προέδρων» Ερσίν Τατάρ, Τουφάν Ερχιουρμάν, Κουντρέτ Οζερσάι, Σερντάρ Ντενκτάς, Ερχάν Αρικλί και του Φουάτ Τουρκόζ Τσινέρ που είναι ο υποψήφιος του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας.

Η τηλεμαχία θα μεταδίδεται από ξενοδοχείο στην Λευκωσία μέσω της ιστοσελίδας της Κίπρις ποστασί στο Facebook και τους λογαριασμούς της σε YouTube και Twitter. Θα αναμεταδίδεται δε από άλλα διαδικτυακά κανάλια όπως Hakikat, WEB TV, Gündem Kıbrıs, Güneş και Gıynık, αλλά και από τα τ/κ κανάλια Kanal T, Ada TV, TV 2020, SİM TV, Kıbrıs TV. Την συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Ιρφάν Μπατού.

Η Κίπρις ποστασί αναφέρει σε σχετική είδησή της ότι πρόσκληση έλαβε να συμμετάσχει και ο Μουσταφά Ακιντζί που απάντησε ότι έχει ειλημμένη υποχρέωση το βράδυ του Σαββάτου στην Αμμόχωστο.

Σημειώνεται ότι ντιμπέιτ προγραμματίζει και η τηλεόραση του «Μπαϊράκ», όπως είχε ανακοινώσει τις προάλλες ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι θα συμμετάσχει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top