Θετικά αποτιμά η Λευκωσία την αποχώρηση «Γιαβούζ» από ΑΟΖ, θα αναμένει τις εξελίξεις

Θετικά αποτιμά η Λευκωσία την αποχώρηση «Γιαβούζ» από ΑΟΖ, θα αναμένει τις εξελίξεις

Ως μια θετική εξέλιξη αποτιμά η Λευκωσία την αποχώρηση του τουρκικού πλοίου - γεωτρύπανου «Γιαβούζ» από την κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, ωστόσο θα αναμένει τις εξελίξεις για να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση. 

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για αποχώρηση του Γιαβούζ από την κυπριακή ΑΟΖ, στον απόηχο και των αποφάσεων του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι είναι μια θετική εξέλιξη, η οποία συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός θετικού κλίματος.

Ανέφερε ωστόσο ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για μόνιμη αποχώρηση του τουρκικού πλοίου. Υπενθύμισε επίσης ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Barbaros" συνεχίζει να βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ ενώ, όπως είπε, συνεχίζονται οι απειλές αναφορικά με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η Λευκωσία θα αναμένει τις εξελίξεις ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση, καθώς «τότε θα είμαστε σε καλύτερη θέση να αξιολογήσουμε τις εξελίξεις».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε στοιχεία για παράκαμψη κυρώσεων από Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

ΠτΔ: Παρουσίασε στοιχεία για παράκαμψη κυρώσεων από Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συγκεκριμένα στοιχεία για την παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Τουρκία, κατά τη συζήτηση για το θέμα της Ουκρανίας. Το θέμα παράκαμψης των κυρώσεων απασχόλησε εκτενώς τη συζήτηση στο Συμβούλιο.