ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΝΙ ΝΤΟΥΖΕΝ: Δεκαπέντε πρόσφυγες εντοπίστηκαν στην περιοχή Κορμακίτη-Λιβερών

ΓΕΝΙ ΝΤΟΥΖΕΝ: Δεκαπέντε πρόσφυγες εντοπίστηκαν στην περιοχή Κορμακίτη-Λιβερών

Δεκαπέντε πρόσφυγες εντόπισε η «αστυνομία» το Σάββατο το πρωί στην περιοχή ανάμεσα στα κατεχόμενα χωριά Κορμακίτης και Λιβερά, αφού πρώτα βρήκε εγκαταλειμμένο το ταχύπλοο σκάφος που τους μετέφερε στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. 

Κατά τις έρευνες της «αστυνομίας», εντοπίστηκαν σε δασώδη περιοχή 15 άνδρες από την Συρία, ηλικίας μεταξύ 16 και 38 χρόνων.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τους τελευταίους δέκα μήνες έφτασαν στα κατεχόμενα πέραν των 300 μεταναστών. Στις 14 Ιανουαρίου είχαν εντοπιστεί 34 μετανάστες στα ανοικτά του Λιμνίτη, στις 21 Μαρτίου 175 μετανάστες στην παραλία Νέτας-Λυθράγκωμης, στις 10 Ιουνίου 13 μετανάστες στα ανοικτά της Ακανθούς, στις 9 Ιουλίου 30 μετανάστες στο Συριανοχώρι, στις 26 Αυγούστου 13 μετανάστες στην περιοχή των χωριών Λιβερά-Βασίλεια, στις 31 Αυγούστου 13 μετανάστες στην περιοχή της Βασίλειας και στις 4 Οκτωβρίου 15 μετανάστες στην περιοχή των χωριών Κορμακίτης και Λιβερά. 
 
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι οι άτυποι μετανάστες φεύγουν από την χώρα τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την τυραννία. Στον «σύνδεσμο δικαιωμάτων των μεταναστών» στα κατεχόμενα υπάρχουν εγγεγραμμένοι 80 μετανάστες, εκ των οποίων οι 24 είναι κάτω των 18 χρόνων, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top