Ερντογάν προς Μέρκελ: 'Η ΕΕ υπέκυψε στους εκβιασμούς Ελλάδας και Κύπρου'

Ερντογάν προς Μέρκελ: 'Η ΕΕ υπέκυψε στους εκβιασμούς Ελλάδας και Κύπρου'

Η ΕΕ υπέκυψε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι ευρωτουρκικές σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα και κυρίως η Ανατολική Μεσόγειος, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και υποστήριξε πως “παρά την καλή πρόθεση της Τουρκίας, η ΕΕ υπέκυψε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου” και κάλεσε την ΕΕ “να μην θυσιάζει τα μεγάλα συμφέροντα στον βωμό των μικροσυμφερόντων κάποιων μελών κρατών”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE