Ερντογάν προς Μέρκελ: 'Η ΕΕ υπέκυψε στους εκβιασμούς Ελλάδας και Κύπρου'

Ερντογάν προς Μέρκελ: 'Η ΕΕ υπέκυψε στους εκβιασμούς Ελλάδας και Κύπρου'

Η ΕΕ υπέκυψε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι ευρωτουρκικές σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα και κυρίως η Ανατολική Μεσόγειος, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και υποστήριξε πως “παρά την καλή πρόθεση της Τουρκίας, η ΕΕ υπέκυψε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου” και κάλεσε την ΕΕ “να μην θυσιάζει τα μεγάλα συμφέροντα στον βωμό των μικροσυμφερόντων κάποιων μελών κρατών”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE