ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΡΕΣΕ ο νέος ΠΑΟΚ και πέρασε στους «8» του κυπέλλου (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

ΑΡΕΣΕ ο νέος ΠΑΟΚ και πέρασε στους «8» του κυπέλλου (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Με τον Τέρνερ πρώτο σκόρερ (17π.), τον Κακλαμανάκη κυρίαρχο κάτω από τα καλάθια (15π., 9 ριμπ.) και τον Γκρίφιν εξαιρετικό στη δημιουργία (15π., 6 ασίστ), ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις επίσημες υποχρεώσεις μετά από 7 μήνες, κερδίζοντας άνετα τη Λάρισα με 93-71 και δίνοντας “ραντεβού” με τον Ηρακλή για προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετή η ποιότητα του Μάλκολμ Γκρίφιν, ενώ η ενέργεια του Δημήτρη Κακλαμανάκη, έκανε τη διαφορά κάτω από τα δύο καλάθια.

Η προβληματική άμυνα, διορθώθηκε με την είσοδο του Βαγγέλη Μαργαρίτη και ο Έλστον Τέρνερ, συνέχισε και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, να έχει την εικόνα που είχε και στα περισσότερα φιλικά, δηλαδή ενός παίκτη που ξέρει να βάζει τη μπάλα στο καλάθι.

Ο ΠΑΟΚ από τα μέσα της δεύτερης περιόδου, επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του, άρεσε μετά από επτά μήνες χωρίς επίσημη αγωνιστική δράση και προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου, εκεί που τον περιμένει ο Ηρακλής στο Ιβανώφειο, στις 11 Νοεμβρίου.

Η Λάρισα μετά την καλή της εικόνα με τον Χαρίλαο Τρικούπη, σήμερα είχε διάφορα προβλήματα και μόνο ο Γουέμπ (23π.) στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Η Λάρισα με τον Σμιθ «οδηγό» ξεκίνησε σαφώς καλύτερα, με τον έμπειρο γκαρντ να βρίσκει εύκολα τους (πολλούς) διαδρόμους στην άμυνα του ΠΑΟΚ για το 21-24 της πρώτης περιόδου.

Η ενεργοποίηση του Γκρίφιν επιθετικά (6 πόντοι, 3 ασίστ), τα καλά τελειώματα του Κακλαμανάκη (9 πόντοι, 9 ριμπάουντ), καθώς επίσης και η είσοδος του Μαργαρίτη (8 πόντοι), που βοήθησε πολύ στην άμυνα του ΠΑΟΚ, άλλαξαν την εικόνα των γηπεδούχων στη δεύτερη περίοδο και τους έστειλε στο +8 στην ανάπαυλα (51-43).

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε τον έλεγχο και στην τρίτη περίοδο, με Κακλαμανάκη και Τέρνερ στην επίθεση, ενώ η Λάρισα έχασε ουσιαστικά τον Σμιθ με τέσσερα φάουλ και ο Γουέμπ, πάλευε μόνος του, με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν στο +15 (73-58).

Η τέταρτη περίοδος, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Μέξα να βάζει και τους μικρούς Ιατρίδη, Παπασάβογλου, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο τελικό 93-71

Δεκάλεπτα: 21-24, 51-43, 73-58, 93-71.

ΠΑΟΚ (Μέξας): Μπιτς 8 (2), Χέρντον 5, Λοβ 8 (1), Γκρίφιν 15 (3), Μαργαρίτης 10, Παπασάβογλου, Κακλαμανάκης 15, Ιατρίδης 2, Καμπερίδης 7 (1), Παπαντωνίου 4, Τέρνερ 17 (3), Μήτρου-Λονγκ 2.

Λάρισα (Γαβριήλ): Μπράουν 10 (1), Γκούντγουιν 9, Γουέμπ 23 (3τρ., 11ριμπ.), Ρας 3 (1), Κώττας 3, Σμιθ 12 (2), Καμάρας, Καμπερίδης 8 (1), Μούρτος 2, Σπυρόπουλος, Παπαδάκης.

Πηγή: sdna.gr

The post ΑΡΕΣΕ ο νέος ΠΑΟΚ και πέρασε στους «8» του κυπέλλου (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Σε εξέλιξη η διαδικασία ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας Κύπρου - Καταθέτει ο μοναχός Τιμόθεος

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top