ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πότε ΞΑΝΑ εκείνα τα χρόνια; Τα… ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ!

Πότε ΞΑΝΑ εκείνα τα χρόνια; Τα… ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ!

Το πρωινό του περασμένου Σαββάτου (03-10-2020) ο γραφών άκουσε την εκπομπή του Σάββα Κοσιάρη στον ΣΠΟΡ FM, όπου είχε καλεσμένο στην τηλεφωνική γραμμή τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, αρχηγό για χρόνια όταν έκανε την ποδοσφαιρική του καριέρα, ενώ διετέλεσε και προπονητής, Πανίκο Ορφανίδη.

Η κουβέντα αυτή on air ήταν επί ευκαιρίας των 90 χρόνων που συμπλήρωσε το σωματείο της ΑΕΛ την περασμένη Κυριακή (04-10-2020).

Μεταξύ άλλων, το πιο σημαντικό που κρατήσαμε και θέλουμε στη σημερινή μας αρθρογραφία να επισημάνουμε, γενικά για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, είναι τη στιγμή που οι Σάββας Κοσιάρης και Πανίκος Ορφανίδης πήραν τον χρόνο πίσω, σε εκείνα τα χρόνια των ποδοσφαιρικών σεζόν, που οι παίκτες τότε μεταξύ τους, ανεξαρτήτως ομάδων που αγωνίζονταν, είχαν εξαιρετικές φιλικές σχέσεις εκτός γηπέδων που διατηρούν μέχρι και σήμερα, καθώς και επίσης το πως ήταν οι ατμόσφαιρες τότε στις κερκίδες των γηπέδων, όπου δεν έχουν καμία σχέση με το… σήμερα.

Μάλιστα δε, όταν ακούστηκε και ηχητικό από ατμόσφαιρες που δημιουργούσαν οι φιλάθλοι τότε, πραγματικά μας ήρθε στο μυαλό το εξής ερώτημα: «Πότε ξανά θα έχουμε τέτοιο παλμό, τέτοια ατμόσφαιρα, που είναι εκείνα τα ποδοσφαιρικά χρόνια;».

Πόσο δε, όταν ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ θυμήθηκε φιλάθλους από κάθε ομάδα που… έτρεχε από νωρίς στα γήπεδα για να παρακολουθήσει πρώτα τα «δεύτερα» (ομάδες νέων) και μετά τα «πρώτα» (ομάδες ανδρών).

Πράγματι, ο γραφών όσο θυμάται από δεκαετία του ’80, αλλά κυρίως και αυτής του ’90, τα γήπεδα άνοιγαν τις θύρες εισόδου από το μεσημέρι, με τον κόσμο από νωρίς να παίρνει θέση στην κερκίδα και να απολαμβάνει μπόλικη δράση με παιχνίδι πρωταθλήματος νέων και μετά αυτό της α΄ κατηγορίας.

Αυτό χάθηκε για τα καλά εδώ και χρόνια στα Κυπριακά γήπεδα, όπως… εξαφανίστηκε και ο κόσμος, για πάρα πολλούς λόγους. Επεισόδια, κακές διαιτησίες, παρασκήνιο, κάρτα φιλάθλου, στοίχημα και άλλα τόσα προβλήματα που… «αμαυρώνουν» το Κυπριακό ποδόσφαιρο, οδήγησαν τον αγνό φίλαθλο, καθώς και τον ρομαντικό ποδοσφαιρόφιλο – εάν προτιμάτε – στην άνεση του καναπέ του, στην καφετέρια, στην μπυραρία, στο πρακτορείο, για να δει τηλεοπτικά παιχνίδι.

Όσο εμείς, όσο οι Κοσιάρης και Ορφανίδης, καθώς και άλλοι χιλιάδες φίλαθλοι, που αγαπάμε το ποδοσφαιρο που μεγαλώσαμε με γεμάτα γήπεδα, εξαιρετικές ατμόσφαιρες, εξαιρετικές σχέσεις παικτών αντιπάλων ομάδων που μόνο 90 λεπτά ήταν… εχθροί, λησμονούμε να έχουμε ξανά στην Κύπρο μας.

Με βάση, όμως, αυτά που βλέπουμε που γίνονται σήμερα, προς το παρόν μόνο να… ονειρευόμαστε ότι θα ξανά βιώσουμε εκείνα τα ωραία ποδοσφαιρικά χρόνια.

The post Πότε ΞΑΝΑ εκείνα τα χρόνια; Τα… ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top