ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάλι… ΑΠΡΟΒΙΒΑΣΤΟ η Εθνική Κύπρου – Αποθαρρυντικά μηνύματα, πρέπει να αλλάξουν ΠΟΛΛΑ για να ελπίζει σε καλύτερες μέρες

Πάλι… ΑΠΡΟΒΙΒΑΣΤΟ η Εθνική Κύπρου – Αποθαρρυντικά μηνύματα, πρέπει να αλλάξουν ΠΟΛΛΑ για να ελπίζει σε καλύτερες μέρες

Για τρίτο σερί παιχνίδι με τον Γιόχαν Βάλεμ στον πάγκο, δεν ικανοποίησε η Εθνική Κύπρου, η οποία ηττήθηκε από την σαφώς ανώτερη Τσεχία στο “ΑΕΚ Αρένα” με 1-2 σε διεθνές φιλικό παιχνίδι.

Ιδιαίτερα στο Β΄ ημίχρονο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απογοήτευσε πλήρως, κυρίως επιθετικά, όπου όχι μόνο δεν απείλησε την αντίπαλη εστία, αλλά δεν μπορούσε ούτε καν να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να φτάσει έστω με αξιώσεις στην περιοχή των Τσέχων.

Τουλάχιστον όμως στάθηκε καλύτερα στο αμυντικό κομμάτι σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, όπου η Κύπρος δέχθηκε δύο γκολ και θα μπορούσε να δεχθεί αλλά δύο τουλάχιστον. Ειδικά το πρώτο ήταν… “δώρο” στον αντίπαλο, που ξεκίνησε από την άστοχη έξοδο του Κυριακίδη και ακολούθησε η αδράνεια των αμυντικών και τέτοια λάθη θα πρέπει να αποφεύγονται στα επίσημα ματς.

Βέβαια, ρόλο στη βελτίωση της Εθνικής μας στον ανασταλτικό τομέα, έπαιξαν οι μαζεμένες αλλαγές που έκαναν οι φιλοξενούμενοι από το 60΄ και μετά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη συνοχή τους και να ρίξουν “ταχύτητα”, όμως και πάλι ήταν πιο ομάδα στο γήπεδο η Τσεχία, κρατούσε μπάλα και έλεγχε το παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Πάντως, υπάρχουν και θετικά από αυτό το ματς για την Κύπρο. Το πρώτο είναι η συμμετοχή αρκετών νέων προσώπων στην αρχική ενδεκάδα (έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο οι Θωμάς Ιωάννου, Γκόγκιτς, Κακουλλής και Χρήστος Σιέλης), αλλά και η συμμετοχή του 17χρονου Λοϊζου και φυσικά το τέρμα που πέτυχε με την εξυπνάδα του, όταν εκμεταλλεύτηκε την γκάφα των Τσέχων ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Σκληρή κριτική δεν αξίζει να γίνει σε ένα τέτοιο παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα, με πειραματική θα λέγαμε ενδεκάδα και έξι αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως επειδή η Εθνική μας δεν έπεισε ούτε στα (δύο πρώτα) επίσημα παιχνίδια της στο φετινό Nations League τον περασμένο μήνα απέναντι σε Μαυροβούνιο και Αζερμπαϊτζάν, δεν αφήνει και πολλές ελπίδες για άμεση αλλαγή της εικόνας της προς το καλύτερο, προκειμένου να έρθουν οι νίκες και οι βαθμοί. Τα μηνύματα που στέλνει, δεν είναι ενθαρρυντικά…

Θα πρέπει απαραίτητα να… γυρίσει το “τσιπάκι” από το προσεχές παιχνίδι με αντίπαλο το Λουξεμβούργο (10/10, 16:00) για την 3η αγωνιστική του Nations League, για να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες στη διοργάνωση σε αυτόν τον όμιλο της… πλάκας που συμμετέχουμε, αρκεί φυσικά ο Βάλεμ να αφήσει για λίγο στην άκρη τα “πειράματα”, παρουσιάζοντας μία πιο ορθολογική ενδεκάδα και προετοιμάζοντας τους παίκτες όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και πνευματικά για μία “μάχη” και όχι απλά για έναν ακόμα αγώνα που… δεν τρέχει και τίποτα αν τον χάσουμε κι αυτόν, επειδή έτσι κι αλλιώς είμαστε σε φάση… χτισίματος/ανοικοδόμησης.

“Φωνάζει” από… χιλιόμετρα ότι στην παρούσα φάση ο Βέλγος Ομοσπονδιακός προπονητής, μοιάζει με δάσκαλο που μπαίνει πρώτη μέρα για μάθημα σε τάξη στη νέα σχολική χρονιά και δεν ξέρει ούτε καν τα ονόματα των μαθητών του. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι να τα μάθει, δεν θα έχει πετάξει το… “πουλάκι”.

The post Πάλι… ΑΠΡΟΒΙΒΑΣΤΟ η Εθνική Κύπρου – Αποθαρρυντικά μηνύματα, πρέπει να αλλάξουν ΠΟΛΛΑ για να ελπίζει σε καλύτερες μέρες appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top