Μηνύματα Φουάτ Οκτάι και τουρκικού ΥΠΑΜ μέσω τουίτερ για Βαρώσια

Μηνύματα Φουάτ Οκτάι και τουρκικού ΥΠΑΜ μέσω τουίτερ για Βαρώσια

Μηνύματα για το άνοιγμα των Βαρωσίων έστειλαν μέσω τουίτερ ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι καθώς και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Στο μήνυμά του στο τουίτερ ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αναφέρει ότι "οι όμορφες ακτές των Βαρωσίων, που είναι το μαργαριτάρι της Μεσογείου, γέμισε ξανά με φωνές ανθρώπων μετά από 46 χρόνια. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα Βαρώσια θα είναι τόσο σύμβολο της ειρήνης και της ευημερίας όσο και πηγή ζωής για την οικονομία”.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, στο δικό του μήνυμα στο τουίτερ, αναφέρει ότι “σήμερα άνοιξε ένα τμήμα της κλειστής πόλης των Βαρωσίων που ανήκουν στην τδβκ και που για 46 χρόνια είναι κλειστό για εγκατάσταση και επισκέψεις. Ας είναι καλορίζικο για την τδβκ και για τους αδελφούς μας που ζουν εκεί αυτό το βήμα που έχει συμβολικό νόημα ικανοποιώντας την νοσταλγία”. 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για “ιστορικές στιγμές”, σχολιάζοντας ότι Ελλάδα και Ε/κ έχασαν την ψυχραιμία τους. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE