ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΗ: Καταδίκασε την πρόκληση της Τουρκίας για το άνοιγμα Βαρωσίων

ΒΟΥΛΗ: Καταδίκασε την πρόκληση της Τουρκίας για το άνοιγμα Βαρωσίων

Καταδίκασε με ψήφισμα την απαράδεκτη τουρκική πρόκληση για το άνοιγμα τμήματος της παραλίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Παρασκευή 09/10. 

Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα, το οποίο επικαλείται τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕΛ. Παράλληλα η βουλή αξιώνει την επιστροφή της στους νόμιμους κατοίκους της.

Η Ολομέλεια επαναβεβαιώνει τα προηγούμενα ψηφίσματά της για την πόλη της Αμμοχώστου, ενώ τονίζει ξανά πως οι τουρκικές ενέργειες συνιστούν κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, σημειώνοντας πως τέτοιες ενέργειες πρέπει να καταγγέλλονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα απαιτεί από την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες μεθοδεύσεις και να προχωρήσει στην εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών, ενώ παράλληλα καλεί την Τουρκία να δείξει συμμόρφωση στο πρόσφατο κάλεσμα του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών.

Επίσης, απορρίπτει τις προσπάθειες για αλλαγή στη βάση λύσης του Κυπριακού, αλλά και στις συζητήσεις για συνομοσπονδία.

Τέλος αξιώνει ενεργό ρόλο από την Ε.Ε και καλή τα κράτη μέλη να ασκήσουν πίεση προς την Τουρκία, ενώ ζητά από την Ε.Ε να επιδείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στην Κυπριακή Δημοκρατία και τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις πιέσεις προς την Τουρκία και καλεί την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει την ετοιμότητα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, σε ότι αφορά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top