ΝΑΓΚΟΡΝΟ - ΚΑΡΑΜΠΑΧ: Εκεχειρία μόνο στα λόγια - Επτά νεκροί από βομβαρδισμούς

ΝΑΓΚΟΡΝΟ - ΚΑΡΑΜΠΑΧ: Εκεχειρία μόνο στα λόγια - Επτά νεκροί από βομβαρδισμούς

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν το υπουργείο Άμυνας της αυτονομιστικής περιφέρειας του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που έπληξαν την πόλη Γκάντζα του Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε σήμερα η αζερινή διπλωματία κατηγορώντας τις αρμενικές δυνάμεις, παρά την ανθρωπιστική εκεχειρία που υποτίθεται πως βρίσκεται σε ισχύ στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
 
«Νέα πυραυλική επίθεση από τις αρμενικές δυνάμεις σε κατοικημένη ζώνη στην Γκάντζα, τη δεύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, επτά νεκροί και 33 τραυματίες», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον λογαριασμό του στο Twitter και δημοσιοποίησε φωτογραφίες από καταστροφές.
 
Το υπουργείο Άμυνας της αυτονομιστικής περιφέρειας του Ναγκόρνο Καραμπάχ διέψευσε στη συνέχεια πως βομβάρδισε την Γκάντζα. «Είναι απόλυτο ψέμα», δήλωσε και διαβεβαίωσε πως «σέβεται τη συμφωνία ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός» ενώ κατηγόρησε την αζερινή πλευρά ότι έπληξε «το Στεπανακέρτ, το Χαντρούτ, το Μαρτούνι και άλλες κατοικημένες ζώνες».

Η πρωτεύουσα του ΝαγκόρνοΚαραμπάχ, το Στεπανακέρτ, έγινε στόχος πληγμάτων στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται εκεί και έκαναν λόγο για τρία έως τέσσερα κύματα βομβαρδισμών ακολουθούμενα από περίπου 10 εκρήξεις.

Μια ανθρωπιστική εκεχειρία για να επιτραπεί η ανταλλαγή των σορών στρατιωτών και αιχμαλώτωντέθηκε σε ισχύ χθες, Σάββατο, το μεσημέρι (11:00 ώρα Ελλάδας), όμως τα δύο στρατόπεδα αλληλοκατηγορούνται ότι δεν την τηρούν.
 
ΑΠΟ Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αλλάζει η Κύπρος: Χρονιά εξελίξεων και αναβαθμίσεων το 2026 – Από την εξαγωγή κυπριακού φυσικού αερίου στα έργα σε άμυνα, μεταφορές, παιδεία και υγεία

Αλλάζει η Κύπρος: Χρονιά εξελίξεων και αναβαθμίσεων το 2026 – Από την εξαγωγή κυπριακού φυσικού αερίου στα έργα σε άμυνα, μεταφορές, παιδεία και υγεία

Δεν τις λες και λίγες 55 και πλέον δράσεις σε μία και μόνο χρονιά. Και μάλιστα, ακούσαμε έργα και προτάσεις που δεν είχαν ξαναειπωθεί. Αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή και πρόοδος.

BEST OF TOTHEMAONLINE