ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Καθιστική διαμαρτυρία πρωτοβουλίας πολιτών για την αποκοπή δέντρων

ΠΑΦΟΣ: Καθιστική διαμαρτυρία πρωτοβουλίας πολιτών για την αποκοπή δέντρων

Καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου διοργάνωσε την Κυριακή (11/10) η Πρωτοβουλία πολιτών για φύτευση 100 χιλιάδων δέντρων στην Πάφο, ώστε «να σταλεί ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης προς την τοπική αρχή για τις πρακτικές που ακολουθεί αναφορικά με το αστικό πράσινο».

Με πλακάτ στα χέρια οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα ότι “τα δέντρα είναι οξυγόνο και εσείς τα αφανίζετε χρόνο με το χρόνο”, “πάρκα και παραλίες δεν έχουνε τιμή - Το ξεπούλημα τους τεράστια ντροπή” και “πράσινο και μπλε τα χρώματα της φύσης, μα η Πάφος γέμισε τσιμέντο και επενδύσεις”.

“Μετά το τελευταίο περιστατικό στη Λεωφόρο Ευρώπης, όπου ο Δήμος Πάφου, προχώρησε στην αποκοπή 118 δέντρων Λεύκης, καταστρέφοντας μια από τις ομορφότερες και πιο πράσινες διαδρομές της πόλης, η ανοχή μας έχει εξαντληθεί”, αναφέρει ο Ορέστης Μάτσας, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλία πολιτών.

Ο κ. Μάτσας ανέφερε πως σκοπός της εκδήλωσης διαμαρτυρίας είναι να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για την αλόγιστη αποκοπή ώριμων δέντρων στη Λεωφόρο Ευρώπης, προσθέτοντας πως ο Δήμος Πάφου «χωρίς κανένα σχεδιασμό , χωρίς καμία λογική και συνοχή με όλα όσα κατά καιρούς διαμηνύει για την διαχείριση του αστικού πρασίνου απέκοψε 118 δέντρα».

Είπε πως υπάρχει προηγούμενο σε ό,τι αφορά την κακή διαχείριση του πρασίνου στον Δήμο Πάφου, υπενθυμίζοντας το περιστατικό της καταστροφής του πάρκου Ήβης Μαλιώτη, την καταστροφή δεντροστοιχίας στην Κάτω Πάφο, το πάρκο Πεμπές και την καταστροφή της παραλίας του ΣΟΔΑΠ.

Ως πολίτες, συνέχισε, δεν προτιθέμεθα να παρακολουθούμε άπραγοι όλα όσα κάνει ο Δήμος Πάφου, ιδιαίτερα μετά την ενημέρωση που τύχαμε ότι όλα αυτά είπε έγιναν εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου και χωρίς να ακολουθηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες που έπρεπε, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι του Δημοκρατικού Κόμματος, του ΑΚΕΛ και της Κίνησης Σωτηρίας Πάφου και της ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου, που έκαναν λόγο για αυθαίρετες αποκοπές δέντρων, χωρίς έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.

Σημειώνεται πως η διαμαρτυρία μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου ήταν καθιστική, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων μεταξύ των παρευρισκόμενων και είχε διάρκεια 1,5 ώρα. Οι συμμετέχοντες έφεραν προστατευτική μάσκα, όπως απαιτούν οι υγειονομικοί κανονισμοί του Υπουργείου Υγείας. Στην εκδήλωση ακολούθησε μουσική παρέμβαση, από νέους καλλιτέχνες της πόλης.

*Φωτογραφία αρχείου

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top