Βγήκε στις αγορές η Κύπρος - 3,875% το επιτόκιο

Βγήκε στις αγορές η Κύπρος - 3,875% το επιτόκιο

Η Κυπριακή Δημοκρατία με πιστοληπτική αξιολόγηση B3/B+/B-/BL (stable/positive/positive/stable) από τους Οίκους Moody`s/S&P/Fitch/DBRS έχει εκδώσει σήμερα νέο ομόλογο αναφοράς ύψους €1 δις με ημερομηνία λήξης την 6η Μαΐου 2022, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

“Το ονομαστικό επιτόκιο καθορίστηκε στο 3.875% με τιμή πώλησης 99.250, δηλαδή με περιθώριο +367 μονάδων βάσεως πάνω από τις τιμές αναφοράς ‘mid-swap’ και +404.2 μονάδες βάσεως  πάνω από το γερμανικό ομόλογο λήξεως 2022 (2% Jan-2022 DBR),” σημειώνεται. 

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4%. Ημερομηνία έκδοσης 6 Μαΐου 2015.  Οι τράπεζες BARCLAYS, HSBC, MORGAN STANLEY και SG CIB ενήργησαν από κοινού ως ανάδοχοι της εν λόγω έκδοσης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Η διπλωματική κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις των τελευταίων μηνών, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις Βρυξέλλες. Μετά τις διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυπριακής κυβέρνησης, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύγκληση της άτυπης πολυμερούς διάσκεψης, η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, ή στις αρχές Αυγούστου.