Το Βατικανό ανοίγει κέντρο προσφύγων στη Ρώμη

Το Βατικανό ανοίγει κέντρο προσφύγων στη Ρώμη

Ένα κτήριο στη Ρώμη που ανήκει σε μοναχές από τη Σικελία θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής έως 60 προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο ιερέας που είναι υπεύθυνος για το φιλανθρωπικό έργο του Πάπα Φραγκίσκου.


Ο Πολωνός καρδινάλιος Κόνραντ Κραγέφσκι, ο Ρομπέν των Δασών του Ποντίφικα όπως αποκαλείται συχνά από τον ιταλικό Τύπο, διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι το κέντρο θα δέχεται μόνο γυναίκες μόνες ή με παιδιά, ή ακόμη ευάλωτες οικογένειες, κατά τη διάρκεια των πρώτων τους μηνών στην Ιταλία μετά την άφιξή τους μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

"Η ανάγκη για αξιοπρεπή υποδοχή των μεταναστών επαναλήφθηκε από τον πάπα Φραγκίσκο σε πρόσφατη εγκύκλιο επιστολή που απευθύνεται στην αδελφότητα", υπογράμμισε. Το κτίριο στη Ρώμη τίθεται δωρεάν στη διάθεση του Πάπα από τις μοναχές της "Θείας Πρόνοιας της Κατάνιας" της Σικελίας.

Το κέντρο υποδοχής θα διαχειρίζεται η κοσμική ιταλική καθολική κοινότητα, η οποία οργανώνει από το 2015 ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη Συρία, το Κέρας της Αφρικής και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της οργάνωσης AIPAC. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο, Ισραήλ και ΗΠΑ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της οργάνωσης AIPAC, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE