Η Ελλάδα συνεχίζει βήματα που αυξάνουν την ένταση, λέει στον Μισιέλ ο Τούρκος Πρόεδρος

Η Ελλάδα συνεχίζει βήματα που αυξάνουν την ένταση, λέει στον Μισιέλ ο Τούρκος Πρόεδρος

Η Ελλάδα συνεχίζει τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σαρλ Μισέλ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία. 


Με ανακοίνωση της η τουρκική προεδρία αναφέρει συγκεκριμένα ότι στην στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Μισιέλ, συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, περιφερειακά ζητήματα και κυρίως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. 

Η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στον Σαρλ Μισιέλ ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της Συμφωνίας της 18ης Μαρτίου για το μεταναστευτικό και να διασφαλιστεί πρόοδος στο θέμα της Τελωνειακής Ένωσης και της απελευθέρωσης της βίζας. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “παρά την προσέγγιση καλής πρόθεσης από την Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο”, προσθέτοντας ότι “για να μπορεί να πραγματοποιηθεί το συνέδριο για την ανατολική Μεσόγειο που πρότεινε η Τουρκία, αναμένουν απτά βήματα από την Ευρώπη”. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Μόνο ουσία στις συζητήσεις»

«Κλείδωσε» η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Μόνο ουσία στις συζητήσεις»

Την Παρασκευή στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ενώ το Σάββατο η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα συναντηθεί και με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE