ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Συγκρούσεις και διαδήλωση εναντίον των νέων φόρων

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Συγκρούσεις και διαδήλωση εναντίον των νέων φόρων

Συγκρούσεις ξέσπασαν την Δευτέρα (12/10) στο Σαν Χοσέ ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εναντίον των νέων φόρων που σχεδιάζει να επιβάλλει η Κυβέρνηση στην Κόστα Ρίκα στο πλαίσιο υπό διαπραγμάτευση δανειακής σύμβασης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες εναντίον αστυνομικών κοντά στο προεδρικό μέγαρο και οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους. Νωρίτερα, οι διαδηλωτές έκαναν ήρεμα πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας φωνάζοντας συνθήματα όπως "όχι άλλους φόρους".
 
Η κινητοποίηση οργανώθηκε ενώ έχουν στηθεί οδοφράγματα σε όλη τη χώρα εδώ και δύο εβδομάδες από διαδηλωτές που απαιτούν να μην επιβληθεί κανένας νέος φόρος εν μέσω της διαπραγμάτευσης του Προέδρου Κάρλος Αλβαράδο με το ΔΝΤ. Η Κυβέρνηση, αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις, απέσυρε την 4η Οκτωβρίου την εισήγησή της για τους νέους φόρους και ανήγγειλε την έναρξη εθνικού διαλόγου από το Σάββατο για τέσσερεις εβδομάδες.
 
Πρόκειται να συμμετάσχουν συνδικάτα, εργοδοτικοί φορείς, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι να πειστεί το ΔΝΤ να υποστηρίξει τη χώρα ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Το 2019 η κοσταρικανή οικονομία κατέγραψε μείωση 6% του ΑΕΠ και φέτος αναμένεται να υποστεί νέα μεγάλη συρρίκνωση (-9,7%), εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top