Ερντογάν: Λέει πως θα στείλει και τρίτο ερευνητικό σκάφος στην Αν. Μεσόγειο

Ερντογάν: Λέει πως θα στείλει και τρίτο ερευνητικό σκάφος στην Αν. Μεσόγειο

Η Τουρκία θα επαναλάβει τις έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο με ένα τρίτο ερευνητικό σκάφος, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της» στις πρόσφατες συνομιλίες που είχαν στόχο την εκτόνωση των εντάσεων.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» επανέλαβε σήμερα τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι το δεύτερο τουρκικό πλοίο που δραστηριοποιείται στην περιοχή, μετά το «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», που βρίσκεται τώρα νότια της Κύπρου.

Ένα τρίτο πλοίο ερευνών, το «Γιαβούζ», θα επιστρέψει στην περιοχή συνοδευόμενο από σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, έπειτα από εργασίες συντήρησης, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Κόστα: Κυπριακό, Τουρκία και ευρωπαϊκός προϋπολογισμός

Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Κόστα: Κυπριακό, Τουρκία και ευρωπαϊκός προϋπολογισμός

Στα θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.