Ερντογάν: Λέει πως θα στείλει και τρίτο ερευνητικό σκάφος στην Αν. Μεσόγειο

Ερντογάν: Λέει πως θα στείλει και τρίτο ερευνητικό σκάφος στην Αν. Μεσόγειο

Η Τουρκία θα επαναλάβει τις έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο με ένα τρίτο ερευνητικό σκάφος, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της» στις πρόσφατες συνομιλίες που είχαν στόχο την εκτόνωση των εντάσεων.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» επανέλαβε σήμερα τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι το δεύτερο τουρκικό πλοίο που δραστηριοποιείται στην περιοχή, μετά το «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», που βρίσκεται τώρα νότια της Κύπρου.

Ένα τρίτο πλοίο ερευνών, το «Γιαβούζ», θα επιστρέψει στην περιοχή συνοδευόμενο από σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, έπειτα από εργασίες συντήρησης, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι «επόμενες γενιές» και η επόμενη Προεδρία: Το πολιτικό αδιέξοδο του ΔΗΣΥ απέναντι στον Χριστοδουλίδη

Οι «επόμενες γενιές» και η επόμενη Προεδρία: Το πολιτικό αδιέξοδο του ΔΗΣΥ απέναντι στον Χριστοδουλίδη

Πίσω από τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, διαμορφώνεται ήδη η μάχη του 2028.