ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. ΣΠΕΧΑΡ: Επανέλαβε τη δέσμευση του ΟΗΕ στα σχετικά ψηφίσματα για την Αμμόχωστο

Ε. ΣΠΕΧΑΡ: Επανέλαβε τη δέσμευση του ΟΗΕ στα σχετικά ψηφίσματα για την Αμμόχωστο

Τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τα ψηφίσματα που αφορούν την Αμμόχωστο, επανέλαβε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τετάρτη (12/10) με αντιπροσωπεία του Δήμου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο από τον Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, ο Αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος ο της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Χρύσανθος Ζαννέττου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ Κωστάκης Χατζηκακού και ο Πόλυς Ευαγγελίδη εκ μέρους του ΕΛΑΜ.
 
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κα. Σπέχαρ «τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την Αμμόχωστο και τη διάνοιξη μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης, καθώς και τον αναμενόμενο ρόλο τον Ηνωμένων Εθνών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η κ. Σπέχαρ επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τα ψηφίσματα που αφορούν την Αμμόχωστο και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δήμου ότι η Υπηρεσία της παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες εξελίξεις και ενημερώνει σχετικά το Συμβούλιο Ασφαλείας».
 
Η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο σημείωσε ότι «στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου, η οποία διασφαλίζεται με τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και η επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν  σε εξεύρεση συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος. Ανέφερε επίσης ότι η Υπηρεσία της θα βρίσκεται σε επαφή με τον Δήμο Αμμοχώστου σε περίπτωση που υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top