ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το όραμα του Μουστάφα Ακκιντζί - Συνέντευξη στο Euronews

Το όραμα του Μουστάφα Ακκιντζί - Συνέντευξη στο Euronews

Την πρώτη του συνέντευξη σε ευρωπαϊκό ΜΜΕ, με την ιδιότητα του ως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων παραχώρησε ο Moυσταφά Ακκιντζί .

Μιλώντας στο Euronews , αφού είπε ότι το Κυπριακό παραμένει άλυτο για μισό αιώνα ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την ελπίδα ότι από κοινού με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη θα καθορίσουν το κοινό όραμα για να αφήσουν ως κληρονομιά μια Κύπρο, στην οποία οι μελλοντικές γενιές θα μοιράζονται τα πλεονεκτήματα του νησιού και όχι το θρήνο.

Σε συνέντευξή στο Euronews, ο Μουσταφά Ακκιντζί, είπε ότι οι δύο κοινότητες πρέπει να μοιραστούν τη γη, με δίκαιο και σωστό τρόπο. Ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων ανέφερε παράλληλα, ότι στηρίζει τις ελπίδες του στις νεότερες γενιές.

Σχολιάζοντας αντιδράσεις που υπήρξαν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στα κατεχόμενα, ο Ακκιντζί, ανέφερε ότι δεν έχει παρατηρήσει να υπάρχουν ανησυχίες στην Τουρκία και σημείωσε ότι η Αγκυρα δεν επιχείρησε να επέμβει επίσημα κατά την έκφρασή του στις λεγόμενες εκλογές. Είπε ότι αυτό είναι σπάνιο στην ιστορία και πρόσθεσε ότι καταδεικνύει πως οι καιροί έχουν αλλάξει.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top