Στη θάλασσα θα ρίξει η Ιαπωνία το μολυσμένο από ραδιενέργεια νερό στη Φουκουσίμα

Στη θάλασσα θα ρίξει η Ιαπωνία το μολυσμένο από ραδιενέργεια νερό στη Φουκουσίμα

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να πετάξει μετά την επεξεργασία του το νερό που είχε μολυνθεί από ραδιενεργές ουσίες όταν σημειώθηκε το δυστύχημα στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα το 2011 στη θάλασσα, μεταδίδουν σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Jiji και άλλα ιαπωνικά ΜΜΕ.


Οριστική, επίσημη απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του μήνα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Η εταιρεία Tokyo Electric - ή TEPCO - είχε αποθηκεύσει πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους νερού μολυσμένου από τη ραδιενέργεια μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Φουκουσίμα, που προκάλεσαν ο ισχυρός σεισμός και το τσουνάμι το οποίο ακολούθησε το 2011.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE