LIFESTYLE

«24 ΩΡΕΣ» στην Αμμόχωστο, την πόλη φάντασμα…

«24 ΩΡΕΣ» στην Αμμόχωστο, την πόλη φάντασμα…

Με αντικείμενα και ντοκουμέντα που θα συγκινήσουν, οι μνήμες  ζωντανεύουν μέσα στις γειτονιές-ερείπια της αξέχαστης πόλης

Με ένα συγκινητικό οδοιπορικό στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων έρχεται η εκπομπή «24 ΩΡΕΣ» στον ALPHA Κύπρου, «αγγίζοντας» με ντοκουμέντα και ξεναγήσεις αυτή την πληγή που συνεχίζει να αιμορραγεί εδώ και 46 ολόκληρα χρόνια.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 21:20, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του περνούν το οδόφραγμα και με τη βοήθεια Αμμοχωστιανών περπατούν βήμα-βήμα τις άλλοτε ηλιόλουστες γειτονιές που έσφυζαν από ζωή, χαμόγελα και φωνές. Μεταφέρουν στους τηλεθεατές του ALPHA Κύπρου απίστευτες εικόνες από τα ερείπια, ζωντανεύοντας όλες τις ξεθωριασμένες αναμνήσεις.

Με δάκρυα και συγκίνηση μάς ξεναγούν στα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης, κάνοντας σταθμό στα σχολεία, τις εκκλησίες, τα ξενοδοχεία, τα στέκια των νέων όπου έδιναν τα πρώτα τους ραντεβού, αλλά και στις γωνιές της δικής τους ξεχωριστής ξεγνοιασιάς και της χαράς.

Η εκπομπή ανασύρει παράλληλα φωτογραφίες από το παρελθόν και από το ίδιο οπτικό πεδίο μεταφέρει τις αλλοιώσεις που επέφερε ο χρόνος, 46 χρόνια μετά. Η κάμερα συνεχίζει να καταγράφει, εστιάζοντας μέχρι και στα αντικείμενα και τα ντοκουμέντα που κρύφτηκαν κάτω από τη σκόνη τόσων χρόνων, αλλά παραμένουν εκεί όπως τα άφησαν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες τους.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, η εκπομπή έρευνας-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό με την αμεσότητά της και τις συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες της, έρχεται με αποκλειστικά πλάνα από την Αμμόχωστο και σημαντικά στοιχεία από την ιστορία, την πορεία και την εξέλιξή της μέσα στον χρόνο.

«24 ΩΡΕΣ» ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:20 ΣΤΟΝ ALPHA ΚΥΠΡΟΥ

]]>

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top