Όπως ενημερωνόμαστε οι εργασίες που αφορούν την κατεδάφιση της ανατολικής εξέδρας που βρίσκεται στη μπροστινή πλευρά των Καμάρων είναι προ των πυλών."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Αρχίζουν οι εργασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα στις Καμάρες

16.10.2020
22:42
Κοινωνία

Όπως ενημερωνόμαστε οι εργασίες που αφορούν την κατεδάφιση της ανατολικής εξέδρας που βρίσκεται στη μπροστινή πλευρά των Καμάρων είναι προ των πυλών.

Συγκεκριμένα ο λόγος που θα κατεδαφιστεί η εξέδρα στην πρόσοψη των Καμάρων είναι για να διευκολυνθεί η η ροή όμβριων νερών από το κανάλι προς τη μεγάλη λίμνη της Αλυκής.
 
Οι εργασίες -που θα εκκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 19/10) από το Δήμο Λάρνακας θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας εντάσσονται στα πλαίσια των εισηγήσεων της τελικής μελέτης σχεδιασμού των αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των οικιστικών ζωνών των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου ενόψει της χειμερινής περιόδου.
 
Πρόκειται για μια ευπαθή περιοχή όσον αφορά τις πλημμύρες, που περιλαμβάνει τις τοποθεσίες Καμάρες, Βεργίνας στα όρια των δύο υπό αναφορά δήμων, όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, με αποκορύφωμα τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2014. Εξαιτίας των έργων για κατεδάφιση της ανατολικής εξέδρας μπροστά από το μνημείο των Καμάρων, ο Δήμος Λάρνακας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για παροχή διευκολύνσεων πρόσβασης των πεζών προς τον περιμετρικό πεζόδρομο της αλυκής.
 
Ανακοίνωση του δήμου αναφέρει πως παράλληλα προγραμματίζεται η κατασκευή και μιας νέας ξύλινης γέφυρας που θα στηρίζεται πάνω σε κολώνες και η οποία θα αποτελεί συνέχεια της υφιστάμενης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το έργο και να συνδέσει με ασφάλεια τον περιμετρικό πεζόδρομο της αλυκής με τον υπηρεσιακό δρόμο της λεωφόρου Λεμεσού (δρόμος Λάρνακας – Καλού Χωριού).