ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τούρκοι και Τ/κ εκλέγουν νέο κατοχικό ηγέτη υπό το άγρυπνο βλέμμα της Τουρκίας

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τούρκοι και Τ/κ εκλέγουν νέο κατοχικό ηγέτη υπό το άγρυπνο βλέμμα της Τουρκίας

Άνοιξαν οι κάλπες στη κατεχόμενα για την ανάδειξη του νέου κατοχικού ηγέτη.

Η σημερινή αναμέτρηση αποτελεί τον δεύτερο γύρο των παράνομων «εκλογών», με τους δύο υποψήφιους Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ να αναμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο», αυτή την Κυριακή ψηφίζουν 1999.29 "εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι", 72 περισσότεροι από την προηγούμενη Κυριακή και τον α’ γύρο, καθώς τόσοι συμπλήρωσαν σε μια εβδομάδα το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η συμμετοχή στον πρώτο γύρο ήταν ιστορικό χαμηλό ρεκόρ για την τ/κ κοινότητα. Ψήφισε το 58,2% ενώ πάνω από 5000 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα, γεγονός που οδήγησε το «εκλογικό συμβούλιο» να κάνει έκκληση στους ψηφοφόρους να χρησιμοποιούν τη σφραγίδα μόνο μία φορά με τον σωστό τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο Τατάρ στον πρώτο γύρο έλαβε το 32.35% των ψήφων έναντι 29.84% που έλαβε ο Μουσταφά Ακιντζί. Ακολουθούν οι Ερχιουρμάν με 21.68%, ο Οζερσάι με 5.75%, ο Αρικλί με 5.36% και ο Σερντάρ Ντεκτάς με 4.20%.

Πλέον, οι δυναμικές έχουν μετατοπιστεί. Τον Μουσταφά Ακιντζί έχει στηρίξει το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τουφάν Ερχιουρμάν και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, δίνοντάς του νέα προοπτική, ενώ τον Ερσίν Τατάρ στηρίζουν το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το Κόμμα Αναγέννησης και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σημειώνουμε πως οι Άγκυρα προέβη σε ανοιχτές παρεμβάσεις υπέρ του Τατάρ, με το αποκορύφωμα να είναι η φιέστα με το άνοιγμα της ακτογραμμής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top