Σ. ΚΤΩΡΗΣ: 'Ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην Τουρκία το 48% Ακιντζί'

Σ. ΚΤΩΡΗΣ: 'Ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην Τουρκία το 48% Ακιντζί'

Ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην προσπάθεια της Τουρκίας να παρεμβαίνει απροκάλυπτα στις εκλογικές διαδικασίες της τ/κ κοινότητας θεωρεί ο Σώτος Κτωρής το ποσοστό του 48,31% που έλαβε ο Μουσταφά Ακιντζί χθες, χάνοντας την επανεκλογή του στη θέση του ηγέτη της κοινότητας.

«Το 48% που έλαβε ο κ. Ακιντζί σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίστηκε από την ανοικτή ρήξη του Τ/κ ηγέτη με την Άγκυρα, δεν είναι ένα ποσοστό που θα πρέπει να υποτιμήσουμε». Ο δρ Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών σημείωσε στο ΚΥΠΕ ότι από την άλλη, η αντιπαράθεση όπως αυτή εξελίχθηκε γύρω από τα ζητήματα της ταυτότητας των Τ/κ και τις σχέσεις Τ/κ – Άγκυρας, οδήγησε μια μερίδα ψηφοφόρων εποίκων να ψηφίσουν τον Ερσίν Τατάρ.

Αυτό το στοιχείο καθόρισε τελικά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι στις «προεδρικές» του 2015 ο κ. Ακιντζί είχε σημαντική διείσδυση στους έποικους ψηφοφόρους, την οποία απώλεσε «διότι διευρύνθηκε το συναισθηματικό χάσμα με αυτό το ακροατήριο λόγω της ρητορικής ρήξης με την Άγκυρα που επέλεξε να ακολουθήσει».

Ερωτηθείς εάν ήταν επικοινωνιακό λάθος η τακτική αυτή από πλευράς Ακιντζί ή η Άγκυρα ήταν αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να μην εκλεγεί ο κ. Ακιντζί, ο Σώτος Κτωρής είπε ότι η Άγκυρα ήταν αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να εκπαραθυρώσει πολιτικά τον Μουσατφά Ακιντζί. Όμως η επιλογή του να βάλει την Τουρκία με τρόπο έντονα αντιπαραθετικό απέναντι από τους Τ/κ, ήταν ένα στοιχείο που προβλημάτισε και οδήγησε μια μεγάλη μερίδα Τούρκων ψηφοφόρων υπέρ του Ερσίν Τατάρ, πρόσθεσε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE