Έτοιμη για συνεργασία με Αναστασιάδη και Τατάρ για επανέναρξη συνομιλιών η Βρετανία

Έτοιμη για συνεργασία με Αναστασιάδη και Τατάρ για επανέναρξη συνομιλιών η Βρετανία

Η βρετανική Κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά από την ολοκλήρωση των «εκλογών» στα κατεχόμενα.

Η Υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Μόρτον, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας υπάγονται οι σχέσεις με την Κύπρο και την Τουρκία, αντέδρασε στη νίκη Τατάρ με ανάρτηση στο Twitter.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να εργαστεί μαζί με τον @ersinrtatar και τον @AnastasiadesCY, την Ελλάδα, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για να επανενωθεί η Κύπρος σύμφωνα με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ», έγραψε η αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Γειτονιά Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.