ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προχωράει και στα αναλώσιμα η έρευνα για τους 8 ασθενείς - Φωνάζουν οι οργανωμένοι ασθενείς για έλλειψη θεσμών ελέγχου

Προχωράει και στα αναλώσιμα η έρευνα για τους 8 ασθενείς - Φωνάζουν οι οργανωμένοι ασθενείς για έλλειψη θεσμών ελέγχου

Προχωράει η έρευνα που γίνεται από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και την κ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, με την προσοχή να στρέφεται προς τα αναλώσιμα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των επεμβάσεων, ενώ φωνάζει η Ομοσπονδία Ασθενών για έλλειψη θεσμών ελέγχου.

Επιμελεια: Γιώργος Τάττης

Ελισάβετ Κωνσταντίνου:"Διεξάγουμε έρευνα και για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα"

Μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, η κ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, είπε πως δεν έχει ακόμη βρεθεί ακόμη η αιτία του συμβάντος.

«Δεν έχω καταλήξει κάπου ακόμη. Όπως γνωρίζεται έχει ανασταλεί η λειτουργία του χειρουργείου και του θαλάμου ημερήσιας νοσηλείας, έχουν παρθεί δείγματα για βιολογικές εξετάσεις. Επιπλέον διεξάγουμε και μια έρευνα που αφορά τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων.», πρόσθεσε.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν έχουν εντοπιστεί άλλοι ασθενείς, πέραν των 8, ενώ ενημέρωσε πως έχει γίνει έλεγχος στις επεμβάσεις που έγιναν στο συγκεκριμένο χειρουργείο από τις 12 -15 του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ενημέρωσε πως δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία μέχρι και σήμερα (Τρίτη 20/10) για τα περιστατικά.

Παπακωνσταντίνου: "Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια πρέπει να τηρούν τους νόμους της δημοκρατίας"

Στο μεταξύ, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ, κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο είπε ότι θα έπρεπε να ενημερωθεί και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας. Επίσης, είπε ότι τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια πρέπει να εφαρμόζουν και τους νόμους της δημοκρατίας περί ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Διευκρίνισε ακόμη πως υπάρχει ο έφορος ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και επιθεωρητές που επισκέπτονται σε τακτική βάση τα νοσηλευτήρια.

Τέλος, πρόσθεσε ότι «με βάση την σύμβαση με τον ΟΑΥ, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια πρέπει να τηρούν όλους τους νόμους της δημοκρατίας», τονίζοντας πως ως οργανισμός είχαν πάρει κατεύθυνση για μέτρα, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι. Έδωσε και παράδειγμα, κάνοντας λόγο για περιορισμός που έχουν μπει σε σχέση με τον όγκο εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κουλούμας: 'Να γίνει έρευνα και για αμέλεια και για αναλώσιμα"

Στο Κρατικό Ραδιόφωνο μίλησε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών Μάριος Κουλούμας, ο οποίος τόνισε ότι η «έρευνα πρέπει να είναι πλήρης και να συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι, όχι μόνο ο έφορος ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και το τμήμα επιθεώρησης εργασίας, αλλά να ερευνηθούν και θέματα για ενδεχόμενη αμέλεια, όπως για τα αναλώσιμα».

Επίσης, ανέφερε ότι ενώ δίνεται κατάλογος για αναλώσιμα και τιμές, «από εκεί και πέρα δεν διασφαλίζεται η σωστή χρήση, εάν επαναχρησιμοποιούνται, εάν δεν αγοράζονται άλλα φθηνότερα κοκ».

Μάλιστα, έκανε λόγο για πληροφορίες της ομοσπονδίας ασθενών οι οποίες κάνουν λόγο για νοσηλευτήρια που αγοράζουν χαμηλότερης ποιότητας αναλώσιμα ενώ αποζημιώνονται με τις τιμές των αναλωσίμων που πληρώνει ο ΟΑΥ.

Τέλος, έκανε λόγο για ανάγκη ύπαρξης ενός Μη Κυβερνητικού Φορέα που θα διασφαλίζει την ποιότητα που θα παρέχεται στον κύπριο ασθενή, ενώ κατά τον κ. Κουλούμα, ανάγκη υπάρχει και για την σύσταση ενός θεσμού που θα δηλώνονται τέτοιες καταγγελίες. «Πέμπτη έγινε το περιστατικό και το Μακάρειο και το Υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε το Σάββατο», κατέληξε ο κ. Κουλούμας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top