ΚΥΠΡΟΣ: Αναστέλλονται απογευματινές δραστηριότητες στα σχολεία της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού

ΚΥΠΡΟΣ: Αναστέλλονται απογευματινές δραστηριότητες στα σχολεία της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού

Την αναστολή όλων των μαθημάτων και αθλητικών προπονήσεων που γίνονται τα απογεύματα στους σχολικούς χώρους που εμπίπτουν στην κυριότητά της, αποφάσισε από χθες (19/10) η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, λόγω της έξαρσης των περιστατικών κορωνοϊού.

Όπως ενημερώνεται το ΚΥΠΕ, σε σχετική αλληλογραφία προς όλους τους φορείς χρήσης των σχολικών χώρων (αίθουσες διδασκαλίας, θέατρα, κλειστά και ανοικτά γήπεδα), η Σχολική Εφορεία Λεμεσού αναφέρει πως αναστέλλονται όλες οι απογευματινές δραστηριότητες, από τις 19 Οκτωβρίου «μέχρι νεωτέρας».
 
Σημειώνεται ότι το μέτρο λαμβάνεται «ούτως ώστε να διασφαλιστεί προηγουμένως η ενδεδειγμένη απολύμανση από μέρους των χρηστών, για να μπορούν να χρησιμοποιούνται απρόσκοπτα και με ασφάλεια οι σχολικοί χώροι από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές».
 
Η απόφαση επηρέασε και τη χθεσινή έναρξη μαθημάτων του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου Λεμεσού, η οποία αναβλήθηκε σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι, η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης κατέστη αναγκαία μετά την ανακοίνωση της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού  να αναστείλει  όλα τα μαθήματα και δραστηριότητες που πραγματοποιούνται τα απογεύματα σε σχολικούς χώρους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE