ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΑΤΑΡ: 'Πρώην καταζητούμενος, στη λίστα της Ιντερπόλ' - Ερωτηματικά για τον νέο κατοχικό ηγέτη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΑΤΑΡ: 'Πρώην καταζητούμενος, στη λίστα της Ιντερπόλ' - Ερωτηματικά για τον νέο κατοχικό ηγέτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το κίνημα Αλληλεγγύη, την Τρίτη (20/10), σχετικά με τον νέο κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, ο Ερσίν Τατάρ είναι πρώην καταζητούμενος και μάλιστα βρισκόταν στη λίστα της Ιντερπόλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πρώην καταζητούμενος είναι ο νέος κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, με τον οποίο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα κληθεί να συνομιλήσει για την επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος.
 
Μέχρι και πριν από ένα χρόνο ο κ. Τατάρ βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων της Ίντερπολ, για το σκάνδαλο καταδολίευσης της εταιρείας του Ασίλ Ναδίρ, στην οποία εργαζόταν ως βοηθός λογιστής.
 
Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερσίν Τατάρ βρισκόταν και στο Stop List της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενώ τον Νοέμβριο του 2019 η Βρετανία απέσυρε το ένταλμα σύλληψης – με αιτιολογία ότι η σύλληψη δεν εξυπηρετούσε το «δημόσιο συμφέρον» - άγνωστο παραμένει αν το ένταλμα εξακολουθεί να είναι σε ισχύ για την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Ερωτηματικά μας προκαλούν τα εξής:

  1. Τι ακριβώς σημαίνει «δεν ήταν προς το δημόσιο συμφέρον» και πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι αυτό αποφάσισαν οι Βρετανοί όταν ο Ερσίν Τατάρ άρχισε την πολιτική του καριέρα.
  2. Ο Ερσίν Τατάρ είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου;
  3. Κινδυνεύει με σύλληψη αν περάσει στις ελεύθερες περιοχές;

Όπως και να έχουν τα πράγματα, το μήνυμα που πρέπει να εκληφθεί είναι πως η Τουρκία κινεί τα νήματα στα Κατεχόμενα και κάνει ότι θέλει, είναι αυτό που θα συμβαίνει και μετά την ενδεχόμενη λύση της ΔΔΟ;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top