Οι γυναίκες διαδηλώνουν για την Αμμόχωστο την Κυριακή στο Οδόφραγμα Δερύνειας

Οι γυναίκες διαδηλώνουν για την Αμμόχωστο την Κυριακή στο Οδόφραγμα Δερύνειας

Με σύνθημα «Οι γυναίκες απαιτούν Λευτεριά, Επιστροφή, Ειρήνη και Επανένωση» και αντιδρώντας έντονα στις ενέργειες της Τουρκίας για εποικισμό της κατεχόμενης, περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, οι γυναικείες οργανώσεις της Κύπρου, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικές πλατφόρμες και άλλες προσωπικότητες διοργανώνουν αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης των νέων αυτών τουρκικών ενεργειών, την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020, στις 3 το απόγευμα, στο οδόφραγμα Δερύνειας.

«Έχοντας στην καρδιά μας την περιοχή που - παραμένοντας βουβή και έρημη για 46 χρόνια τουρκικής κατοχής - συμβολίζει τον πόθο και τον αγώνα για απελευθέρωση όλων των κατεχόμενων πόλεων και χωριών της πατρίδας μας, οι γυναίκες της Κύπρου διαδηλώνουμε για την επανένωση, την επιστροφή και την ειρήνη, ζητούμε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για συνολική λύση και καλούμε όλες και όλους να ενώσουμε τις φωνές μας «για το χώμα που περπατήσαμε και τη γη που νοσταλγούμε»», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Με τη μαζική παρουσία και διαμαρτυρία μας, οι γυναίκες της Κύπρου, σημειώνεται, μπορούμε και πρέπει να στείλουμε για ακόμα μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της τουρκικής πλευράς για αποτροπή των σχεδίων και ενεργειών της, αλλά και ένα μήνυμα προς τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα για δυναμική αντίδραση και αποτελεσματική παρέμβαση.  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE